ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΥ

Εορταστικό θεματικό πάρκο στο άλσος του Παυσιλύπου δημιουργεί ο Δήμος Καρδίτσας

Πλούσιο το πρόγραμμα των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων
Η δημιουργία θεματικού πάρκου, εντός του άλσους του Παυσιλύπου με ξύλινα σπιτάκια που θα φιλοξενήσουν δραστηριότητες εκπαιδευτικού και διαδραστικού χαρακτήρα και ένας μεγάλος αριθμός συναυλιών και δρώμενων χαρακτηρίζουν το φετινό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και την στήριξη μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. 
Ειδικότερα το ένα από τα ξύλινα σπιτάκια θα είναι το “Σπίτι του Αη Βασίλη”– εντός του αναψυκτηρίου θα διαμορφωθεί και “το Ταχυδρομείο του Αη Βασίλη” που θα δέχεται τα γράμματα των παιδιών – στο δεύτερο θα λειτουργεί το “Εργαστήριο πηλού”, το τρίτο θα είναι το “Σπιτάκι των δραστηριοτήτων” όπου θα λαμβάνουν χώρα διάφορες δραστηριότητες και στο τέταρτο με ονομασία “ Γνωρίζοντας την πόλη και το Νομό” θα προβάλλεται με τη βοήθεια της ΛΕΦΚΚ η περιοχή μας, καθώς και η δράση τοπικών φορέων και των ανώτατων εκαπιδευτικών ιδρυμάτων της πόλης, ενώ θα λειτουργεί τις περισσότερες ημέρες και εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με την υποστήριξη του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016
Το σπίτι των δραστηριοτήτων
10:00 – 18:30 «Ανοίγοντας τα δώρα» παιχνίδια με σύμμαχο τη μνήμη Ιωάννα Χαβρουζά εμψυχώτρια
«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού
10:00 – 18:30 «Εργαστήρι εορταστικών γλυκισμάτων» Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας
«Δώρο σ’ ένα φιλαράκι που δεν γνώρισα»
Το σπιτάκι της προσφοράς προς όλα τα παιδιά της περιοχής μας. Όλα τα σχολικά είδη είναι ευπρόσδεκτα καθημερινά στο σπιτάκι το οποίο θα βρίσκεται για όλες τις ημέρες λειτουργίας του θεματικού πάρκου.
«Ποδηλατάδα με τον Αϊ Βασίλη»
Την Κυριακή στις 18:30, ο Αϊ Βασίλης και η παρέα του με αφετηρία τον σταθμό του ΟΣΕ, ξεκινούν τη διαδρομή προς το άλσος Παυσιλύπου. Πάρε το ποδήλατο και τους φίλους σου και όλοι μαζί θα χαρούμε την πιο εορταστική διαδρομή της πόλης.
«Οι γιορτές των δρόμων» σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας
23 Δεκεμβρίου 2015: Aζά , Ηρ. Πολυτεχνείου, Κουμουνδούρου, πλ. Δικαστηρίων
28 Δεκεμβρίου 2015: Καραϊσκάκη, Υψηλάντου, πλ. Πλαστήρα
2 Ιανουαρίου 2016: Δημοτική αγορά, Κεντρικός πεζόδρομος
Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 – επίσημη τελετή έναρξης
Στις 7 το απόγευμα, η αυλαία ανοίγει και επίσημα στο άλσος Παυσιλύπου.
Συμπολίτες αλλά και επισκέπτες κάθε ηλικίας, καλούνται να συμμετάσχουν και να απολαύσουν τις δραστηριότητες οι οποίες θα πραγματοποιηθούν για 26 ημέρες στο εξαιρετικής ομορφιάς φυσικού περιβάλλοντος στην καρδιά της πόλης της Καρδίτσας.
Tετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016 Επίσημη τελετή λήξης Ώρα 19:00
27 – 30 Δεκεμβρίου 2015 Έκθεση φωτογραφίας μελών της ΛΕΦΚΚ Τόπος: «Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού Ώρες: 10:00 – 22:00
Οργανωτική επιτροπή:
 • Κώστας Φωτάκης
 • Αργυρώ Πιοτογιαννάκη
 • Αντώνης Παπαδάκος
 • Λένα Λάππα
 • Αλίκη Φώτου
Εθελοντική ομάδα εργασίας:
 • Κατερίνα Κανελλάκου
 • Ευτυχία Κουκουζέλη
 • Μαριάνθη Νασιοπούλου
 • Έλσα Θεμελή
 • Κατερίνα Σταθοπούλου
 • Μαρία Καρασιώτα
 • Χριστίνα Ψούνου
 • Ελένη Κουτσώνα
 • Νατάσα Χατζάκου
 • Βασίλης Ράικος
Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες που εθελοντικά αγκάλιασαν την πρώτη μας προσπάθεια. Η βοήθειά τους ήτανε καταλυτική. Πιστεύουμε ότι η παρέα μας θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες, έτσι ώστε η επόμενη διοργάνωση να είναι ακόμη καλύτερη από την φετινή.
Θερμές ευχαριστίες στους: Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας, Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, δ/ντές και εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων, χορηγούς, υποστηρικτές, εθελοντές.

Τέλος, ευχαριστούμε το δήμαρχο, τους αντιδημάρχους καθώς και το εργατικό προσωπικό του Δήμου Καρδίτσας για την καθοριστική συμβολή του στην πραγματοποίηση του 1ου θεματικού πάρκου στην πόλη της Καρδίτσας. 
Share on Google Plus
  Account Comment
  Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου