ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ η αληθινή ιστορίαΗ νέα παράσταση κουκλοθεάτρου από τον κουκλοθίασο REDICOLO με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, για παιδιά από 4 ετών και για μεγάλους που νιώθουν παιδιά. Μία διαφορετική προσέγγιση του γνωστού Ρομπέν των Δασών πάνω σε πρωτότυπο κείμενο που γράφτηκε μετά από παραγγελία του θιάσου. 
Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα, έχοντας πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του το παιδί, συνεχίζει και τη φετινή χρονιά την επιτυχημένη συνεργασία του με κουκλοθίασους απ' όλη την Ελλάδα.
 Σειρά έχει η παράσταση “Ρομπέν των Δασών, η αληθινή ιστορία” από τον κουκλοθίασο “REDICOLO”. Ο αγαπημένος κουκλοθίασος από τη Θεσσαλονίκη έρχεται στη Λάρισα για δεύτερη χρονιά, φιλοξενούμενος του Δημοτικού Κουκλοθιάσου ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και θα δώσει τρεις παραστάσεις στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο του Παππά, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 18:30 και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 12 μ. και στις 18:30. 

Ο "Ρομπέν των Δασών,– η αληθινή ιστορία" είναι μία παράσταση κουκλοθεάτρου για μικρά και μεγάλα παιδιά, με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος. Πρόκειται για μία διαφορετική προσέγγιση του γνωστού Ρομπέν των Δασών πάνω σε πρωτότυπο κείμενο που γράφτηκε μετά από παραγγελία του θιάσου. Η παράσταση απευθύνεται κυρίως σε παιδιά 4-12 ετών, όμως παρακολουθείται με ενδιαφέρον και από μεγαλύτερα παιδιά αλλά και από ενήλικες. 
Με ζωντανή μουσική, συνεχείς εναλλαγές και συναρπαστική δράση, η παράσταση στοχεύει στη διασκέδαση των μικρών θεατών μέσα από τη διάδραση και το έξυπνο χιούμορ. 

Ταυτόχρονα προσφέρει την ευκαιρία για προβληματισμό πάνω σε θέματα δικαιοσύνης, συλλογικής ευθύνης, ενεργής συμμετοχής στα κοινά καθώς και στο ζήτημα των ηρώων από τους οποίους ο κόσμος περιμένει παθητικά τη λύση σε όλα του τα προβλήματα. 

Ή όπως το έθεσε πολύ εύστοχα ο Μπρεχτ: "Αλίμονο στους λαούς που έχουν ανάγκη από ήρωες". 


Παίζουν: 
Κώστας Καλουδιώτης – Ρομπέν, Χήρα, Κοριτσάκι, Τελάλης
Γιάννης Μόμτσιος – Βασιλιάς, Σερίφης, Χωρικοί, Τελάλης


Κούκλες: Κουκλοθίασος REDICOLO
Κείμενο: Ματίνα Τσικριτζή
Σκηνοθεσία: Δέσποινα Καλπενίδου
Σκηνικό: Βίκυ Γούσιου
Μουσική: Γιάννης Μόμτσιος
Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου
Video: Χασάν Σεχ
Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά 
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου