ΕΚΘΕΣΗ "Αστική πραγματικότητα"


ΕΚΘΕΣΗ "Αστική πραγματικότητα"
των Βαγγέλη Βλαχοδήμου και Δήμητρας Εξάρχου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου

Ο Εικαστικός Σύλλογος Βόλου διοργανώνει νέα έκθεση στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, η οποία θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 στις 8:00 μ.μ.
Ο Σύλλογος, από το 2008 που ιδρύθηκε έως σήμερα, έχει στο ενεργητικό του πολλές και ποικίλες δράσεις και εκθέσεις με σημαντικούς εικαστικούς καλλιτέχνες. Αυτή τη φορά, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, καλεί και φιλοξενεί δύο Λαρισαίους καλλιτέχνες, το Βαγγέλη Βλαχοδήμο και τη Δήμητρα Εξάρχου.
Η έκθεση τιτλοφορείται «Αστική πραγματικότητα» και πρόκειται ουσιαστικά για δύο ατομικές εκθέσεις που η εννοιολογική συγγένεια τις συνδέει, αλλά συγχρόνως αντιπαρατίθενται μέσα από τις διαφορετικές εκφράσεις και χρήσεις μέσων και τεχνικών.
Ο γλύπτης Βαγγέλης Βλαχοδήμος ζει και εργάζεται στη Λάρισα όπου γεννήθηκε το 1963. Αποφοίτησε αριστούχος από το Τμήμα Γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας το 1989 με καθηγητή το Γιώργο Νικολαΐδη. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου εικαστικών καλλιτεχνών Λάρισας.
Η Δήμητρα Εξάρχου ζει και εργάζεται στη Λάρισα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει στο ενεργητικό της πολλές ομαδικές, καθώς και τρεις ατομικές εκθέσεις. Έχει βραβευτεί από τα ΕΛΤΑ και το έργο της έγινε εξώφυλλο του λευκώματος φιλοτελισμού της σειράς Visit Greece Europa 2012. Επίσης, έχει λάβει βραβείο και υποτροφία επίδοσης από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για τη διάκριση στις σπουδές της κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Η δουλειά της αποτελεί ένα σχόλιο στη σύγχρονη κοινωνία και τον άνθρωπο- πολίτη μέσα σε αυτή.
Έργα και των δύο καλλιτεχνών παρουσιάστηκαν στην έκθεση «Η θάλασσά ΜΟΥ/ MY sea», που έγινε στην αίθουσα του Γηροκομείου Βόλου το καλοκαίρι του 2015.

Διάρκεια έκθεσης: από 12 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2016 Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 -13.00 και Τρίτη, Τετάρτη & Παρασκευή 18.00-21.00. Σάββατο & Κυριακή κλειστά (2421031701)

έργο ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ


έργο ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΞΑΡΧΟΥShare on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου