Ρεσιτάλ πιάνου από τη διακεκριμένη σολίστ Ζωή Σαμσαρέλου


Μία ξεχωριστή βραδιά ερμηνείας με ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το φιλόμουσο κοινό του Βόλου.  από τη διακεκριμένη σολίστ Ζωή Σαμσαρέλου την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 8μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών ΕΡΣΗ ΣΑΡΑΤΣΗ του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων «Χειμωνανθός» ΙΙ και διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και το Δημοτικό Ωδείο Βόλου.
Η Ζωή Σαμσαρέλου που αφιερώνει το ρεσιτάλ στη μνήμη του Γεωργίου Χατζηνίκου.
Η Ζωή Σαμσαρέλου Σπούδασε πιάνο στο Βόλο με την Ελλη Αδάμ και τη Λέλα Σταμούλη και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με τον καθηγητή Γιώργο Θυμή. Με υποτροφία του Αχιλλοπουλείου Ιδρύματος, συνέχισε τις σπουδές της στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου. Αποφοίτησε με δίπλωμα πιάνου από την τάξη του καθηγητή Marian Migdal στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής και Θεάτρου του Αμβούργου. Έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Μάλτα, Αίγυπτο, Τουρκία, Συρία, Αλγερία. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με το συγκρότημα μουσικής δωματίου «Νικόλαος Μάντζαρος» κ.ά. Έχει ηχογραφήσει για τη Ραδιοφωνία και έχει παίξει για την ελληνική Τηλεόραση. Έχει ηχογραφήσει σε ατομικό CD έργα του A. Piazzolla για πιάνο και έχει συμμετάσχει στο CD που παρήγαγε το Κρατικό Ωδείο με Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές. 
Από το 1994 είναι μόνιμη καθηγήτρια πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Από την τάξη της έχει αποφοιτήσει με δίπλωμα πιάνου μεγάλος αριθμός μαθητών, οι οποίοι διδάσκουν σε ωδεία και μουσικά σχολεία στην Ελλάδα ή κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Αρχαιολογίας και Τέχνης του Α.Π.Θ.
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου