Νέα εκδήλωση για τη Βία κατά Γυναικών

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη Βία κατά των Γυναικών, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων συνεχίζει τις δράσεις του με παρουσίαση από την κοινωνιολόγο του Κέντρου, Ευτυχία Ασλάνογλου στο ΑΚΕΘ –Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας. Η 1η παρουσίαση είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 23/3/2016 και ώρα 8.00 μμ σε τμήμα ενηλίκων του προγράμματος ΛΑΕΚ και θα περιλαμβάνει τα εξής θέματα:
-Τρόπος λειτουργίας του Σ.Κ. και παρουσίαση των παρεχόμενων υπηρεσιών του.
-Διαστάσεις του φαινομένου της Βίας κατά των Γυναικών μέσα από στατιστικά στοιχεία, έρευνες, βιβλιογραφία, καθώς και από την προσωπική εμπειρία των στελεχών του Σ.Κ.


– Ψυχολογικές και σωματικές συνέπειες της βίας κατά των γυναικών για την γυναίκα- θύμα, για τα παιδιά που ζουν σε ένα κακοποιητικό περιβάλλον αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία ως σύνολο,- εστιάζοντας κυρίως στην ενδοοικογενειακή βία.
– Λόγοι-ψυχολογικοί και κοινωνικοί- που εμποδίζουν μια γυναίκα θύμα βίας να απομακρυνθεί από το βίαιο περιβάλλον χωρίς την παροχή εξειδικευμένης βοήθειας.
-Οι ευθύνες όλων μας απέναντι στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών που αποτελεί καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και στην χειρότερη μορφή της καταπατά το δικαίωμα στη ζωή. Τρόποι με τους οποίους μπορεί η κοινωνία να αντιδράσει.
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου