Μία ξεχωριστή συναυλία θα δοθεί το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στις 21.30 το βράδυ, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Χορίαμβο με το μουσικό ντουέτο «Μεσόγειος» να παρουσιάζει την μουσική παράσταση με τίτλο «Από την Ανατολή στη Δύση» ( Ένα πιάνο, ένα κρουστό και δύο φωνές – τραγούδια σε 15 γλώσσες).
Ο Δρ Στέργιος Τάτσιος (φωνή) και η μουσικός Αλεξάνδρα Τσούκη (πιάνο, κρουστά, φωνή) με καταγωγή από την Σπηλιά και από το Συκούριο Λαρίσης θα ταξιδέψουν το κοινό στην υφήλιο ερμηνεύοντας τραγούδια σε διαφορετικές γλώσσες, με μία ιδιαίτερη προσέγγιση, γεμάτη μουσική καθαρότητα και ευαισθησία. Ειδική αναφορά γίνεται και σε ελληνικά παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια.
Είναι μία συναυλία όπου όμοιά της δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ στη Λάρισα και που έχει προετοιμαστεί εδώ και πολλούς μήνες με ιδιαίτερο μεράκι, αγάπη και ζήλο από τους δημιουργούς της.
Η πρώτη παρουσίαση δόθηκε σε μουσικοθεατρική σκηνή της πρωτεύουσας το Δεκέμβριο του 2015 με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία και στις αρχές Μαρτίου του 2016, έγινε η δεύτερη με την ίδια επιτυχία.
Ο Δρ Στέργιος Τάτσιος εδώ και 30 χρόνια υπηρετεί ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Μαζί με την Αλεξάνδρα Τσούκη, τον Σύρο Γεώργιο- Ναμπίλ Αλ Σάεγκ και άλλους τρείς μουσικούς δημιούργησαν το παραδοσιακό σχήμα «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» τον Οκτώβριο του 2010, με το οποίο έχουν δώσει δεκάδες συναυλίες, ενώ συμμετείχαν σε διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αίγυπτο, Βουλγαρία) ως μέλη του μετά από πρόσκληση πολιτιστικών φορέων.
Η Αλεξάνδρα Τσούκη είναι κάτοχος πτυχίου και διπλώματος πιάνου καθώς και ανώτερων θεωρητικών της μουσικής (αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας). Έχει συγγράψει παιδικά θεατρικά έργα καθώς και μουσική για παιδικά έργα διαφόρων συγγραφέων ενώ επίσης έχει μελοποιήσει έργα διαφόρων ποιητών (Α. Καρκαβίτσα, Ν. Γκάτσου, Λ. Κουτσοχέρα κ.ά.) τόσο παλαιών όσο και νέων Ελλήνων ποιητών. Ιδιαίτερη διάκριση είχε με την ανάθεση από το ίδρυμα Λένας Στρέφη – Ιωάννη Κουτσοχέρα τον Ιούνιο του 2014 για μελοποίηση ποιημάτων με αφορμή τα 110 χρόνια από τη γέννηση του αείμνηστου ποιητή, βουλευτή, νομικού και μέλους της UNESCO Ι. Κουτσοχέρα.
Η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί και την επόμενη ημέρα Κυριακή 3 Απριλίου 2016 και ώρα 20.00 στην Μουσική Σκηνή Ελασσόνας μετά από πρόσκληση του Κέντρου Τέχνης, Λόγου και Δράσης Επαρχίας Ελασσόνας.