40 δείγματα εθελοντών μυελού των οστών δόθηκαν κατά τη διάρκεια του 1ου Φεστιβάλ Παιδικού – Εφηβικού Βιβλίου

Σαράντα δείγματα εθελοντών μυελού των οστών, δόθηκαν κατά τη διάρκεια του 1ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που διοργανώθηκε πρόσφατα στο Βόλο, ενώ εκκρεμούν πολλές ακόμη αιτήσεις.
Στο Φεστιβάλ είχε παρουσία και ο Σύλλογος Γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», με την στήριξη εθελοντών, φίλων, αλλά και γονέων παιδιών με καρκίνο. Οι υποστηρικτές της «ΦΛΟΓΑΣ» με «δίωρες βάρδιες» παρέμεναν στο χώρο του φεστιβάλ, προσφέροντας ενημέρωση, αλλά και λαμπάδες που και αυτές αγοράστηκαν από όλους τους επισκέπτες.
Συγκινητική υπήρξε η παρουσία και η στήριξη των συγγραφέων που άφησαν την κάρτα τους, ώστε να συμπεριλάβουν τη «ΦΛΟΓΑ» σε μελλοντικές τους δράσεις ή για να στηρίξουν την οργάνωση, με κάποια από τα έσοδα των βιβλίων τους.
Μιλώντας για την συμμετοχή της οργάνωσης στο Φεστιβάλ, η πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ», κ. Ντίνα Τριανταφύλλου τόνισε τα εξής: «Θεωρώ ότι το 1o Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου στον Βόλο, ήταν μία πολύ καλά οργανωμένη δράση που παρήγαγε πολιτισμό. Συγχαρητήρια στην Ένωση Συλλόγων Γονέων που το σκέφτηκε και σε όλους τους φορείς που βοήθησαν για την υλοποίηση του. Ευχαριστούμε για την παρουσία μας εδώ και ευχόμαστε να συνεχιστεί και να γίνει θεσμός για την πόλη μας. Αυτό που ήταν συγκινητικό, ήταν το αγκάλιασμα που εμείς ως «ΦΛΟΓΑ» πήραμε από τους εκπαιδευτικούς, συγγραφείς, εθελοντές αλλά και τους γονείς παιδιών και μαθητών που παρευρέθηκαν στο Φεστιβάλ. Η στήριξη και η αγάπη προς τα παιδιά που αγωνίζονται για τη ζωή τους, για τα παιδιά με παιδικό καρκίνο ήταν συγκλονιστική!!!»
Όπως είπε, από την Παρασκευή που παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΕΙΓΜΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ» – που βρίσκονταν σε εξέλιξη, παράλληλα με το φεστιβάλ – και καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης δόθηκαν, 40 δείγματα, ενώ υπάρχουν πάρα πολλές αιτήσεις σε εκκρεμότητα.
«Η «ΦΛΟΓΑ» πρέπει να συνεχίζει το έργο της που αφορά στους ειδικούς χώρους, που υπάρχουν για τα παιδιά που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, αλλά και σε παιδιά στο τελικό στάδιο του καρκίνου που θέλουν ειδική περίθαλψη στην Αθήνα. Εκεί χτυπάει η καρδιά μας. Εμείς στην περιφέρεια, τοπικά στηρίζουμε τις οικογένειες σε μια έκτακτη ανάγκη. Ο,τι έχει γίνει, είναι με τη στήριξη του κόσμου που δεν αφήνει τη «ΦΛΟΓΑ» να σβήσει. Η πολιτεία δεν υπήρξε ποτέ δίπλα μας. Όλα γίνονται με τη βοήθεια των συνανθρώπων μας» επισήμανε η κ. Τριανταφύλλου, στέλνοντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι τα τελευταία χρόνια η ίαση και η θεραπεία των παιδικών λεμφωμάτων έχει φτάσει σε ποσοστά επιτυχίας 100%
πηγή
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου