Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η 5η Εαρινή Γιορτή της Φύσης που διοργανώνει η ΟικόΣφαιρα(Κίνηση για τον Άνθρωπο, το Περιβάλλον και την Ποιότητα Ζωής)στο χώρο του ιστορικού κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Τμήμα Europe Direct της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. και άλλους τοπικούς φορείς.
Φέτος, η διοργάνωση αφιερώνεται στη Δημοτική Αγορά, γι ΄ αυτό και όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο αίθριό της, σε μια προσπάθεια των διοργανωτών να αναδειχθεί η αξία του σημαντικού αυτού μνημείου και να δρομολογηθούν συγκεκριμένες ενέργειες για την προστασία και την αξιοποίησή του.

Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις 8.30μ.μ., ενώ καθ ΄ όλη της διάρκεια της ημέρας (όπως επίσης και την Κυριακή 10/4 που θα ολοκληρωθεί η Γιορτή) το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στην Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και Οικολογικών Δραστηριοτήτων όπου λαμβάνουν μέρος 12 εκθέτες. Ώρες λειτουργίας : 10.00 – 14.30 και 17.30 – 22.30.
Στο πρόγραμμα της Κυριακής, εξάλλου, ξεχωρίζει η ημερίδα με θέμα : «Δημοτική Αγορά – Από το χθες στο αύριο» η οποία θα διεξαχθεί στο κατάστημα Ι4, στις 10.30π.μ., και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.