Το διήμερο 9-10 Ιουλίου 2016 ο 5ος “Faethon Olympus Marathon”


Μια σημαντική αθλητική διοργάνωση για τον Όλυμπο πραγματοποιείται το διήμερο 9-10 Ιουλίου με σημείο αναφοράς τον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας. Πρόκειται για τον απαιτητικό αγώνα “Faethon Olympus Marathon”- Απόστολος Τσουρέκας με συνολική διαδρομή 45 χλμ και υψομετρική διαφορά 3.600μ. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον σύλλογο “Faethon Olympus Marathon”, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Ελασσόνας, το δίκτυο Περαιβία και φορείς της περιοχής. 


Αυτό έγινε γνωστό μετά από συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον πρόεδρο του “Faethon Olympus Marathon” Θανάση Πιτένη. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμα ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του αγώνα κα Βίκυ Νίκου.
Ο περιφερειάρχης συνεχάρη τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης ενός τέτοιου απαιτητικού Μαραθωνίου και δήλωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει την προσπάθεια τόσο των διοργανωτών όσο και των αθλητών που θα συμμετάσχουν.
Η διαφορά φέτος σε σχέση με τους αγώνες του παρελθόντος είναι ότι θα διεξαχθεί και ένας καινούριος ημιμαραθώνιος βουνού με την ονομασία RUPICAPRA απόστασης 21 χιλ.παίρνοντας το όνομά του από το αγριόγιδο Ολύμπου ή στα λατινικά (Rupicapra rupicapra balcanica). Ο αγώνας θα έχει σαν στόχο στην μελέτη και την προστασία του αγριόγιδου, αφού κάποια έσοδα του συγκεκριμένου αγώνα θα δοθούν για τον σκοπό αυτό. Επιπλέον με τον ημιμαραθώνιο δίνεται η δυνατότητα σε πιο άπειρους αθλητές να γνωρίσουν κομμάτι της διαδρομής του ψηλότερου και δυσκολότερου ορεινού μαραθωνίου της χώρας μας, τουF.O.M. Παράλληλα για πρώτη φορά διοργανώνεται και μικρότερος αγώνας 10 χλμ ο οποίος επιχειρεί να μυήσει εκείνους που δεν μπορούν να συμμετέχουν στους δυο απαιτητικούς αγώνες. 

Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου