Κάλεσμα συμμετοχής του δήμου Λαρισαίων στην δράση “BINarte” για το αστικό περιβάλλον

Larisa aerofoto
Μια μεγάλη δράση – γιορτή για το αστικό περιβάλλον, με τον τίτλο «BINarte” Ας λερώσουμε τους κάδους για μια πόλη καθαρή διοργανώνει η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων την Παρασκευή 22 Απριλίου.
Στο πλαίσιο της γιορτής η Αντιδημαρχία απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε μουσικά σύνολα κρουστών, ενώ στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επίσης το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας «8» ενώ καλούνται και θεατρολόγοι ΠΕ 32 ή θεατρικά σχήματα- εθελοντές- για την δημιουργική ακρόαση-παρακολούθηση των μαθητών δημοτικών σχολείων.
Η δράση προβλέπει ζωγραφική πάνω σε μεταλλικούς κάδους καθαριότητας από εικαστικούς και παράλληλα ζωντανή μουσική από σύνολα κρουστών. Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων που θα προσέλθουν για να παρακολουθήσουν την δράση θα πρέπει να προετοιμαστούν στο σχολείο τους σχετικά με τις πρακτικές που πρέπει να ακολουθούν για να διατηρούμε την πόλη μας καθαρή, καθώς και με την έννοια της ανακύκλωσης.

Το κάθε σχολείο θα επιλέξει το δικό του σήμα-σύμβολο (κονκάρδα, καπέλο κλπ) που θα σηματοδοτεί τον χαρακτήρα που προσδίδει στην εν λόγω δράση, την αισθητική του και το χιούμορ του. Έτσι οι μαθητές θα προσέλθουν στον χώρο της δράσης μεταφέροντας την φαντασία τους και δίνοντας το στίγμα του κάθε σχολείου. Η κατασκευή θα πρέπει να είναι από υλικά ανακύκλωσης, με κοινά χρώματα ή χρώμα για όλα τα παιδιά του κάθε σχολείου. Την κατασκευή και τον σχεδιασμό θα πρέπει να την κάνουν οι ίδιοι οι μαθητές.
Καλούνται συγκροτήματα, μουσικά σχήματα, μπάντες που αποτελούνται από μουσικούς κρουστών οργάνων, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την μουσική πλαισίωση της δράσης. Δεν θα υπάρχει βοήθεια ηχητικής ενίσχυσης Η δύναμη και ο ρυθμός των κρουστών οργάνων θα κυριαρχήσουν στην πλατεία, θα συνοδέψουν και θα εμπνεύσουν τους εικαστικούς σε μια ζωντανή περφόμανς.
Επίσης, καλούνται θεατρικά σχήματα που ασχολούνται με το παιδικό θέατρο να προτείνουν τρόπους δημιουργικής ακρόασης – παρακολούθησης συμμετοχής των μικρών μαθητών που θα παραστούν στην εκδήλωση.
Οι μικροί θεατές θα ανταμειφτούν με ποδήλατα και άλλες εκπλήξεις που θα κληρωθούν κατά την διάρκεια της εικαστικής και μουσικής δράσης.
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου