“Ιδιαίτερα πλάσματα” επί δύο στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο του Παππά

Μετά την αναβολή της παράστασής του πριν από δέκα μέρες στη Λάρισα λόγω... ταξιδιωτικού ατυχήματος και στο τέλος της περιοδείας του στην Ελλάδα, ο σπουδαίος κουκλοπαίχτης και κλόουν από την Αργεντινή Roberto White, θα δώσει στην πόλη μας δυο παραστάσεις.
Επειδή το ενδιαφέρον του κοινού είναι μεγάλο και το Κουκλοθέατρο στο Μύλο του Παππά μικρό, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα, σε συνεργασία με το Σ.Μου.Θ, παρουσιάζουν την παράσταση “Ιδιαίτερα πλάσματα”, την Τρίτη 12 Απριλίου στις 18:30 και στις 21:00.
Η παράσταση “Ιδιαίτερα πλάσματα” περιλαμβάνει επτά μικρές, ασύνδετες μεταξύ τους ιστορίες, ποιητικές αλλά και κωμικές ταυτοχρόνως, συνδυάζοντας τη μιμητική με το βωβό θέατρο αντικειμένων.
Οι μαριονέτες είναι φτιαγμένες από απλά αντικείμενα, όπως μπαλόνια, μπαλάκια του πινγκ-πονγκ και πλαστικές σακούλες, στα οποία επεμβαίνουν τα μέρη του σώματος του χειριστή.
Τα αντικείμενα συνδέονται στο σώμα του κουκλοπαίκτη και προκύπτουν τα ιδιαίτερα πλάσματα και ο κόσμος τους.

Ο Roberto White είναι κλόουν και κουκλοπαίχτης από την Αργεντινή. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας LaSanta Rodilla, του Hugo Suarez (Hugo e Ines) και της ομάδας Teatro dos Mundos μαζί με την Malgosia Szkandera.
Το 2012 του απονεμήθηκε το βραβείο "Χρυσός Δράκος" στο Φεστιβάλ Fira Internacional de Titelles de Lleida, μία ειδική μνεία στη Mostra Internacional de Titelles de la vall de Albaida και το βραβείο καλύτερου θεάματος στο 30ο Ιnternacional Festival de Titeres de Tolosa.
Σαν σκηνοθέτης, κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Τεχνών στην Costa Rica για το έργο του "Romeo y Julieta", μια παράσταση για ηθοποιούς και αντικείμενα. Αυτή τη στιγμή ταξιδεύει με τη σόλο παράσταση “Ιδιαίτερα πλάσματα” ("Criatures Particulares") σε όλο τον κόσμο.

Πάντα προσφέρει μια νέα οπτική, σύγχρονη και διασκεδαστική στο θέατρο αντικείμενου.
Διάρκεια παράστασης 60 λεπτά
Εισιτήριο 5 ευρώ
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων
Τηλέφωνο 2410 251657
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου