Εκδηλώσεις για την εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας

evdomada paidi1

Συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα οι εκδηλώσεις «Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας» που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου και διεξάγονται στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Αναλυτικά: Τη Δευτέρα 11 Απριλίου οι μαθητές της Α” και Γ” τάξης των 24ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας συναντήθηκαν με τη συγγραφέα και εκπαιδευτικό Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου. Μέσα από το βιβλίο της «Ένα μπουκέτο παραμύθια», η συγγραφέας αφηγήθηκε ένα παραμύθι που μιλάει διακριτικά και με ευαισθησία για την κρίση. Στη συνέχεια η συγγραφέας Κατερίνα Αναγνώστου συνάντησε τους μαθητές της Δ”, Ε”, ΣΤ” τάξης των 44ου, 26ου, και 33ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας. Μαζί με τα παιδιά και συντροφιά με αγαπημένα βιβλία της συγγραφέα εστιάσαμε στη συνήθεια να διαβάζουμε πριν να κοιμηθούμε και μάθαμε πως αυτό βοηθά το σώμα και τη ψυχή μας.
Την Τρίτη 12 Απριλίου η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Γιώτα Φώτου βρέθηκε κοντά στους μαθητές της Δ” και Ε” τάξης των 3ου, 21ου, και 44ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας. Με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας προσέγγισε διαθεματικά το βιβλίο της «Όταν χάσαμε την Ντόλυ» φέρνοντας τα παιδιά απέναντι σε σύγχρονα προβλήματα της καθημερινότητας. Ακολούθησε η συγγραφέας Λίνα Μουσιώνη η οποία υποδέχτηκε τους μαθητές της Α” τάξης των 4ου, 20ου, 27ου και 29ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας. Μέσα από το βιβλίο της «Η μεγάλη περιπέτεια του Φι και του Λι», οι μικροί μας φίλοι έζησαν μια περιπέτεια που τους οδήγησε στο ακρογιάλι της φιλίας περνώντας το δικό τους μήνυμα για τη φιλία και τη διαφορετικότητα.
Η εβδομάδα συνεχίζεται:
Την Τετάρτη 13 Απριλίου με τον συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιό Βαγγέλη Κολώνα σε ένα παραμύθι οικολογικό και όχι μόνο
evdomada paidi3
Την Πέμπτη 14 Απριλίου με τη συγγραφέα και εκπαιδευτικό Χρυσάνθη Τσιαμπαλή-Κελεπούρη η οποία θα διαβάσει, συζητήσει και θα παίξει με τα παιδιά διαδραστικά παιχνίδια με αφορμή τα βιβλία της.
Την Παρασκευή 15 Απριλίου με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και συγγραφέα Ελένη Αναστασοπούλου. Μέσα από το βιβλίο της «Ο Μπαμπαγιούμ και οι καραμέλες» θα ξεκλειδώσει μια πόρτα στον κόσμο για τα παιδιά. Οι δράσεις ολοκληρώνονται με τον συγγραφέα και εκπαιδευτικό Βασίλη Καραβίδα. Μέσα από το βιβλίο του «Ποιος έκρυψε τον ήλιο» οι μικροί μαθητές καταφέρνουν να σώσουν το περιβάλλον από την καταστροφή με οδηγό τους την ελπίδα.
Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από την Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας και πραγματοποιούνται στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, στην αίθουσα εκδηλώσεων, ισόγειο. Ακολουθεί ξενάγηση των μαθητών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (1ος όροφος) και στην αίθουσα τέχνης «Τάκης Τλούπας», 2ος όροφος, στην οποία λειτουργεί Έκθεση Παιδικών Τμημάτων των Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών των Λεσχών Πολιτισμού και Έκθεση Βιβλίου.

πηγή
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου