Δεν έχει συμπληρώσει μισό χρόνο από την ημέρα που δημιουργήθηκε η «Digital idea» στη Λάρισα, η οποία ωστόσο, κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να παρουσιάσει έργο που δείχνει ότι εν μέσω της κρίσης, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βρουν πεδίο εφαρμογής σε πολλούς τομείς στηρίζοντας, την επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση, το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Η «Digital idea» είναι μια Επιστημονική Ένωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που εκπροσωπεί αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή επαγγελματίες με αποδεδειγμένο ενδιαφέρον εφαρμογής και διάδοσης των νέων τεχνολογιών σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Άλλωστε, η τελευταία τους συμμετοχή προ 10 ημέρες περίπου στο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας Athens Science Festival 2016 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι αποδεικνύει το δυναμικό παρών που έδωσε η Λάρισα στη διοργάνωση. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση η «Digital idea», πραγματοποίησε
ειδικό εργαστηρίο (workshop) με τίτλο: «Φτιάξε το δικό σου ρομποτικό βραχίονα με 3D printing».
Πλήθος κόσμου συμμετείχε στο εργαστήρι της Digital idea για την δημιουργία ρομποτικού βραχίονα μέσω 3 – D εκτυπωτή
Ένας ακόμη τομέας δραστηριοποίησης είναι η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα για την προώθηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας στις κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες.