Μια εβδομάδα αφιερωμένη στο ποδήλατο

11-17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016: ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ
«ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ»
Ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Γραφεία Σχολικών Συμβούλων Π.Ε. και Δ.Ε. και τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρδίτσας, προχωρά στη διοργάνωση ενός φιλόδοξου προγράμματος εκδηλώσεων, το οποίο έχει στο επίκεντρό του το ποδήλατο.
Το πρόγραμμα της εβδομάδας αφιερωμένης στο ποδήλατο περιλαμβάνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ιστορία του ποδηλάτου από τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρδίτσας, έκθεση ζωγραφικής, ενημέρωση των μαθητών/τριών των μεγάλων τάξεων των Δημοτικών Σχολείων καθώς και των Γυμνασίων και Λυκείων. Περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα το ποδήλατο και μια διήμερη έκθεση ποδηλάτου με εκθέματα των επιχειρηματιών της πόλης που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ποδηλάτου. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη διεξαγωγή μαζικής ποδηλατοδρομίας εντός της πόλης της Καρδίτσας.
Η έμφαση στη φετινή σειρά εκδηλώσεων θα δοθεί στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου. Στόχο της εκδήλωσης αποτελεί η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων κυρίως χρηστών του ποδηλάτου, ώστε να αναδειχθούν τα πολλαπλά οφέλη της ασφαλούς ποδηλατοκίνησης καθώς και η ανάγκη τήρησης των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου