Δεν υμνεί μόνο το τοπίο του Ολύμπου, αλλά και την Ανάβαση μέσα από τις 300 λήψεις του ελβετού φωτογράφου Φρεντερίκ Μπουασονά.


Ένθερμος φιλέλληνας, αεικίνητος περιηγητής, έμπειρος ταξιδευτής, λάτρης του αλπινισμού, αλλά και του φυσικού τοπίου της χώρας μας, ο ελβετός φωτογράφος Φρεντερίκ Μπουασονά (1858-1946) Το 1903 επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα μαζί με τον Ντανιέλ Μπο - Μποβί, πρύτανη της Σχολής Καλών Τεχνών της Γενεύης. Μαζί με τον Ντανιέ και τον κυνηγό Χρήστο Κάκαλο κατέκτησε για πρώτη φορά την κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα, τον Αύγουστο του 1913, μετέπειτα επισκέφθεικε και άλες  φορές τον Όλυμπο και να ανεβεί στην ψηλότερη κορυφή του, αλλά και φωτογραφίζει το ξεχωριστό αυτό τοπίο του βουνού των θεών (1913, 1921, 1927).
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο ίδιος θα προσπαθήσει επίμονα στη συνέχεια να προχωρήσει το σχέδιο της δημιουργίας ενός Εθνικού Πάρκου (L’ Olympe, Parc National de la Grèce), μέσα και από την προβολή σε Ευρώπη και ΗΠΑ των φωτογραφιών που ο ίδιος τράβηξε στον Όλυμπο και αποτυπώνουν τη μοναδική ομορφιά του.
Ως αποτέλεσμα από αυτά τα ταξίδια του υπάρχει μια μοναδική παρακαταθήκη με περισσότερες από 300 λήψεις για την περιοχή του Ολύμπου.
ΟΛΥΜΠΟΣ 1914

Όλυμπος καταυλισμός κτηνοτρόφων 1914

Κοκκινοπηλός Ολύμπου 1913


Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου