Την ευκαιρία να δούνε από κοντά έργα παγκοσμίου φήμης υδατογράφων θα έχουν όσοι επισκεφθούν την διεθνή έκθεση ζωγραφικής που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας. Πρόκειται για την ομαδική έκθεση ζωγραφικής που θα διαρκέσει έως τις 19 Μαΐου.
Συμμετέχουν 48 ακουαρελίστες από χώρες όπως ΗΠΑ, Αυστραλία, Κίνα, Ταιβάν, Χόνγκ Κογκ, Ιαπωνία, Ινδονησία, Μαλαισία, Ταϋλάνδη, Ινδία, Ρωσία, Πακιστάν, Τουρκία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ιταλία, Αγγλία, Σερβία, Σκωτία, Μεξικό και Ελλάδα. Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις υδατογραφίας για το 2016 παγκοσμίως, που ήδη προβάλλεται σε πολλές χώρες και θα παρουσιαστεί και από πολλά διεθνή περιοδικά τέχνης.
Η έκθεση σχεδιάστηκε στα πρότυπα των μεγάλων διεθνών εκθέσεων υδατογραφίας, και οι καλλιτέχνες επιλέχθηκαν με βάση την ποιότητα και την πρωτοτυπία της δουλειάς τους, αλλά και τις διακρίσεις τους στο χώρο της υδατογραφίας. Όλοι είναι βραβευμένοι σε διεθνείς εκθέσεις, μέλη των μεγαλύτερων ενώσεων υδατογραφίας, περιζήτητοι εκπαιδευτές σε workshops, με πολλές δημοσιεύσεις σε βιβλία και περιοδικά τέχνης. Το θέμα ήταν ελεύθερο για τον κάθε καλλιτέχνη.
Πληροφορίες Γ. Πολίτης 6944422097