Εκδήλωση ομιλίες και διαγωνισμός hachathon στη Λάρισα

 Μέσω του βιομιμητισμού Ελλάδοςέρευνα και καινοτομία και του ανοικτού κέντρου καινοτομίας της ΝΑΣΑ Αμερικής.
Ο Διεθνής Διαστημικός Διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge είναι μια συλλογική συνεργασία και επικεντρώνεται στην εξερεύνηση του διαστήματος η οποία λαμβάνει χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η Ελλάδα έχει επιλεγεί να συμμετάσχει μέσω και του φορέα βιομιμητισμός Ελλάδος έρευνα και καινοτομία (Biomimicry Greece Research and Innovαtion center), ο οποίος σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης επιχειρηματικότητας και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ΝΑΣΑ, φέτος, θα φιλοξενήσουν την εκδήλωση από τις 23 Απριλίου έως τις 24 Απριλίου 2016 στην Ελλάδα στην πόλη της Λάρισας.
Στο κέντρο Βιομιμητισμoύ Ελλάδος έρευνα και καινοτομία μιμούνται τα μοντέλα της φύσης. Ο οργανισμός μας μιλά για βιομίμηση, από το βίος που σημαίνει ζωή και μίμηση, πώς να μιμούμαστε την ζωή, και την ικανότητα της φύσης να παρέχει μοντέλα και ιδέες.
Στόχος μας είναι να μιμηθούν αυτά τα σχέδια και τις διαδικασίες αποτυπώνοντας την εφαρμογή τους στα ανθρώπινα προβλήματα.
Από την ίδρυσή της το 2012, ο Διεθνής Διαγωνισμός NASA SPACE APPS CHALLENGE, του Προγράμματος Ανοικτής Καινοτομίας της NASA, συμπεριλαμβάνεται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους hackathon στον οποίο συμμετέχουν χιλιάδες πολίτες κάθε χρόνο στο σχεδιασμό καινοτόμων λύσεων στις παγκόσμιες προκλήσεις χρησιμοποιώντας στοιχεία ανοικτού κώδικα.

Στις εκδηλώσεις του Space Apps Challenge, ομάδες επιστημόνων, εκπαιδευτικών, μηχανολόγων, σχεδιαστές και επιχειρηματίες, μαθητές, καλλιτέχνες, άτομα από το ευρύ πεδίο της τεχνολογίας και των υπολογιστών, και από κάθε είδους ειδικότητα θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν τις λύσεις σε μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη γη και το διάστημα, χρησιμοποιώντας τα ανοικτά δεδομένα της NASA. Το 2015, ο Διεθνής Διαγωνισμός Apps Challenge άγγιξε σε συμμετοχή τους 14.000 πολίτες από 62 χώρες και 133 πόλεις σε όλο τον κόσμο.
Η εκδήλωση έχει στόχο την επίλυση των παγκόσμιων προκλήσεων μέσω της ανοικτής θερμοκοιτίδας καινοτομίας της NASA. Με τον όρο Hackathons εννοούμε ένα μαραθώνιο τεχνολογικής ανάπτυξης που βασίζονται στα ταλέντα και την πρωτοβουλία των πιο φωτεινών μυαλών και ενεργών εθελοντών.
Είναι μια πρόκληση 48 ωρών, η οποία περιλαμβάνει εντατική εργασία σε πρωτότυπες λύσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου Space Apps, Challenge και στη συνέχεια τη δημιουργία και την υλοποίηση των πιο ελπιδοφόρων πρωτότυπων και τεχνολογικών μοντέλων.
Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις, αναπτύσσοντας ανοικτό λογισμικό, δημιουργώντας οπτικοακουστικό υλικό δεδομένων, και μηχανολογικές κατασκευές . Οι προκλήσεις αυτές καθορίζονται κάθε χρόνο από τη NASA
https://2016.spaceappschallenge.org/challenges και έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής στη Γη και το διάστημα.
Ο βιομιμητισμός Ελλάδος έρευνα και καινοτομία σας προσκαλεί στο NASA International Space Apps Challenge 2016 στη Λάρισα στις 23 -24 Απριλίου στην Ιατρική Σχολή στην πλατεία Ταχυδρομείου στο 2 όροφο.

To Σάββατο 23 Απριλίου 9.30-12.30 θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και μετέπειτα σε όλη τη διάρκεια του hackathon 48ώρες θα δημιουργηθούν ομάδες που θα δουλέψουν προκειμένου να λύσουν τις προκλήσεις της ΝΑΣΑ.
Η εκδήλωση θα λήξει την Κυριακή 24 Απριλίου στις 16.00 με τις παρουσιάσεις των ιδεών των ομάδων και νικητών.
Όποιοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφτούν το ίδιο χώρο και στις 22 Απριλίου 18.00-21.00 όπου θα γίνουν ενημερώσεις και παρουσίαση βίντεο από τη ΝΑΣΑ για τις επόμενες μέρες των εκδηλώσεων 23-24 Απριλίου.

2 νικητές θα λάβουν τοπικά δώρα, οι προτάσεις τους θα μελετηθούν από την παγκόσμια κριτική επιτροπή της ΝΑΣΑ και αν επιλεχθούν θα δοθεί η δυνατότητα να επισκεφτούν για δείπνο το κέντρο καινοτομίας της ΝΑΣΑ Αμερικής.
Οι κριτές μας αυτό το χρόνο είναι:
Ο Αναστάσιος Baσιλειάδης από το ινστιτούτο ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας http://entre.gr/sxetika/pioi-eimaste/
Και ο Απόστολος Αϊβαλής από το mentors Aival
https://www.aival.com/about/team/tolis-aivalis

Δηλώστε συμμετοχή στην ιστοσελίδα του Space Apps Challenge αν συμμετέχετε από τη Λάρισα
https://2016.spaceappschallenge.org/locations/larisa-greece

Εάν συμμετέχετε από οποιαδήποτε μέρος του κόσμου εικονικά δηλώστε συμμετοχή στο παρακάτω link:
https://2016.spaceappschallenge.org/l…/virtual-participation

Σας προσκαλούμε όλους σε αυτή την ανοικτή διαδικασία ανοικτής καινοτομίας μέσω της συλλογικής ευφυΐας και σοφίας του πλήθους, προκειμένου να προσφέρει και να επινοήσει παραγωγικά μοντέλα για τις προκλήσεις της ανθρωπότητας στο διάστημα και στη γη.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κυρία Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου – Eπίσημη εκπρόσωπος και Υπεύθυνη διοργάνωσης NASA space apps CHALLENGE GREECE, & CEO ιδρύτρια Βιομιμητισμού Ελλάδος έρευνα και καινοτομία (kleopatra229@yahoo.co.uk)
Και την ομάδα βιομιμητισμού Ελλάδος
Ουρανία Κούκουρα Γενική γραμματέας Βιομιμητισμού Ελλάδος έρευνα και καινοτομία
Δημήτριος Αλαμανταριώτης διευθυντής Οικονομικού τμήματος Βιομιμητισμού Ελλάδος έρευνα και καινοτομία
Μανώλης Αναστασάκος Καλλιτεχνικός διευθυντής βιομιμητισμού Ελλάδος έρευνα και καινοτομία και συνεργάτης του space apps NASA challenge Greece.
Mail: info@biomimicrygreece.com
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου