Έκθεση «Τα παιδιά και το Μουσείο» στη Λάρισα

Περισσότερες από 300 πολύχρωμες ζωγραφιές, σχέδια με μολύβι και κάρβουνο,  κεραμικές δημιουργίες όπως διακοσμημένα πήλινα αντικείμενα και κατασκευές με διάφορα υλικά που κατασκεύασαν ατομικά ή σε ομαδικές εργασίες οι μαθητές σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, παρουσιάστηκαν στα εγκαίνια της  έκθεσης  παιδικής-εφηβικής ζωγραφικής και κεραμικής του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.
«Σκοπός της λειτουργίας της τριαντάχρονης πορείας του εργαστηρίου είναι η  εικαστική καλλιέργεια των παιδιών» τόνισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων και Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος σημείωσε πως η προσφορά του εργαστηρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική και αυτό μαρτυρά και ο μεγάλος αριθμός παιδιών που παρακολούθησαν τα μαθήματα και αγγίζει τους 10.000».
Τόσο στα εγκαίνια της έκθεσης αλλά και καθ’ όλη τη διάρκειά της θα συγκεντρώνονται είδη ζωγραφικής (μπλοκ ζωγραφικής, ξυλομπογιές, λαδοπαστέλ, μαρκαδόροι κ.α.) για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο Κουτσόχερο, με στόχο οι μαθητές του Εργαστηρίου να μεταδώσουν τη χαρά της εικαστικής έκφρασης και δημιουργίας και σε άλλα παιδιά που εξαιτίας του πολέμου υποχρεώθηκαν να φύγουν από τις πατρίδες τους.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Ιουνίου.Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου