«Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές» στην Καρδίτσα

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος, από τις 26 έως τις 29 Μαΐου, σε όλη τη χώρα, την επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα. Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» σχεδιάστηκαν από τη Διεύθυνση Μουσείων, στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εκπαίδευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας συμμετέχοντας για πρώτη φορά φέτος στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης σχεδίασε για την εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό τις εξής διαδρομές:
– Παρασκευή 27 Μαΐου 2016
Φίλια. Πανθεσσαλικό Ιερό Ιτωνίας Αθηνάς – Περίπατος από το χωριό της Φίλιας μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο, όπου θα διεξαχθούν εκπαιδευτικά προγράμματα με κεντρικό θέμα τη λατρεία της Ιτωνίας Αθηνάς και την ιστορία του ομώνυμου ιερού της με τη συμμετοχή μαθητών από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων. Σημείο συνάντησης: Πλατεία Φίλιας, ώρα 09:00 π.μ

– Σάββατο 28 Μαΐου 2016
17:30 μ.μ. – 20:30 μ.μ.: Ποδηλατάδα 10 χλμ από την πόλη της Καρδίτσας με τελικό προορισμό τον αρχαιολογικό χώρο του αρχαϊκού ναού του Απόλλωνα στη Μητρόπολη, σε συνεργασία και με την καθοδήγηση του Ποδηλατικού Ομίλου Καρδίτσας, περίπατος και θεματικές ξεναγήσεις στις αρχαιότητες από αρχαιολόγους της ΕΦΑ Καρδίτσας. Συγκέντρωση και αφετηρία των ποδηλατών στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας.


Επικοινωνία για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες: Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας (τηλ. 24410-61564 –εργάσιμες ημέρες έως τις 15:00 μ.μ., efakar@culture.gr, hhttp:\\ldepka.culture.gr )
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου