«Μικροί Σπηλαιολόγοι» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου διοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Σπηλαιολόγοι» με σκοπό μία πρώτη γνωριμία των παιδιών με τα σπήλαια της περιοχής μας. Περιλαμβάνει την εισαγωγή των μικρών φίλων στον κόσμο των σπηλαίων μέσα από εικόνες και βίντεο από σπήλαια της Ελλάδας και της Μαγνησίας. Κάθε παιδί γνωρίζει τις υπόγειες ομορφιές του τόπου μας, το πώς δημιουργούνται τα σπήλαια και πως διαμορφώνονται μέσα στο γεωλογικό χρόνο. Μαθαίνουν επίσης για τα ζώα που ζουν στο εσωτερικό τους, καθώς και για την χλωρίδα που τα περιβάλλει εξωτερικά.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών και περιλαμβάνει τρία βιωματικά εργαστήρια στο χώρο του Μουσείου και μία εκδρομή σε κοντινό σπήλαιο του Βόλου, στη Νέα Αγχίαλο. Τα βιωματικά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο (4-5 Ιουνίου 2016) και το επόμενο Σάββατο (11 Ιουνίου 2016), ενώ η εκδρομή θα διεξαχθεί την Κυριακή (12 Ιουνίου 2016). Οι Μικροί Σπηλαιολόγοι θα εξερευνήσουν το σπήλαιο με τον ανάλογο εξοπλισμό και θα μελετήσουν τα χαρακτηριστικά του. Οι γονείς συνοδεύουν τα παιδιά στην εκδρομή δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα στη διαδικασία της εξερεύνησης και της μάθησης. Στο πρόγραμμα παρέχονται όλα τα σπηλαιολογικά υλικά και περιλαμβάνεται η μετακίνηση με λεωφορείο στο χώρο του σπηλαίου.

Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 10:00-14:00. Επίσης, τηλεφωνικά μπορούν να ενημερώνονται στο 24210 36555 ή στην ιστοσελίδα www.volosmuseum.gr.

Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου