«Γίνε εξερευνητής του κόσμου!»

Από 16 Ιουνίου έως 26 Ιουλίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, διοργανώνουν την 5η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας.
Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας :«Γίνε εξερευνητής του κόσμου!»
Η βιβλιοθήκη είναι ο πιο κατάλληλος τόπος για να ξεκινήσουν τα παιδιά την εξερεύνηση. Αυτό το καλοκαίρι θα δοκιμαστούν στην παρατηρητικότητα, στην ικανότητά τους να καταγράφουν ότι βλέπουν, ακούν, γεύονται, ακουμπούν. Στον τρόπο που πειραματίζονται με τα δεδομένα τους. Στην ευφυΐα τους να ανακαλύπτουν κάτι ενδιαφέρον και στο πιο πεζό στοιχείο. Στην πρωτοτυπία να δημιουργούν κάτι καινούργιο από παλιά υλικά. Στην τέχνη του να αφηγούνται μια ιστορία.
Αυτά και πολλές άλλες μικρές λεπτομέρειες θα οδηγήσουν στην αρχή του Φθινοπώρου στην ανακήρυξή των παιδιών σε δεινούς εξερευνητές του κόσμου: από την πόρτα του σπιτιού τους στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα.
Όλες οι βιβλιοθήκες του δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος παίρνουν μέρος σε ένα παιχνίδι που θα κρατήσει όλο το καλοκαίρι και θα αναδείξει εκτός από δεινούς εξερευνητές τις τεράστιες δυνατότητες επικοινωνίας μεταξύ των βιβλιοθηκών που προσφέρει η συμμετοχή τους στο δίκτυο.
Από 16 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου σε 125 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, γονείς και παιδιά αναλαμβάνουν κάθε μέρα μια νέα αποστολή, συμμετέχουν σ’ ένα πανελλήνιο παιχνίδι εξερεύνησης, παρατηρούν, συγκρίνουν, καταγράφουν!
Το προσωπικό τους ημερολόγιο εξερευνήσεων θα είναι ο οδηγός.
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου