Έκθεση ζωγραφικής στn Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Εγκαινιάζεται σήμερα Τρίτη 24 του μηνός στις 7 το απόγευμα στο αίθριο της Πινακοθήκης, η έκθεση παιδικής-εφηβικής ζωγραφικής και κεραμικής του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.
Το Ελεύθερο Εργαστήρι λειτουργεί από το 1986, με σκοπό να οργανώνει κάθε δημιουργική προσπάθεια μικρών και μεγάλων που ασχολούνται με τις Καλές Τέχνες και όσων βρίσκουν ευχαρίστηση στην καλλιτεχνική δημιουργία. Φέτος η καθιερωμένη ετήσια έκθεση των μικρών μαθητών του Εργαστηρίου φέρει τον τίτλο «Τα Παιδιά και το Μουσείο», και είναι αφιερωμένη στα 30 χρόνια λειτουργίας του Εργαστηρίου. Θα περιλαμβάνει περισσότερα από 300 έργα μαθητών του και θα παρουσιαστούν ατομικές και ομαδικές εργασίες ζωγραφικής (εφηβικά σχέδια με μολύβι και κάρβουνο, παιδικές ζωγραφιές με χρώμα), κεραμικής (διακοσμημένα πήλινα αντικείμενα) και κατασκευές με διάφορα υλικά. Παράλληλα, στον αύλειο χώρο της Πινακοθήκης ο επισκέπτης θα έχει τη χαρά να θαυμάσει ξύλινες εικαστικές κατασκευές που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πολύχρονης παρουσίας του Εργαστηρίου στα εικαστικά δρώμενα της πόλης.
Τόσο στα εγκαίνια της έκθεσης αλλά και καθ’ όλη τη διάρκειά της θα συγκεντρώνονται είδη ζωγραφικής (μπλοκ ζωγραφικής, ξυλομπογιές, λαδοπαστέλ, μαρκαδόροι κ.α.) για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο Κουτσόχερο, με στόχο οι μαθητές του Εργαστηρίου να μεταδώσουν τη χαρά της εικαστικής έκφρασης και δημιουργίας και σε άλλα παιδιά που εξαιτίας του πολέμου υποχρεώθηκαν να φύγουν από τις πατρίδες τους.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Ιουνίου.
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου