«Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο 1ο Ελληνο – Ρωσικό Φόρουμ για τον θρησκευτικό Τουρισμό».

Πολλαπλές ευκαιρίες για μία ουσιαστικότερη διείσδυση στη μεγάλη τουριστική αγορά της Ρωσίας αναδείχθηκαν μέσα από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο 1ο Ελληνο- Ρωσικό Φόρουμ για τον Προσκυνηματικό και Θρησκευτικό Τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016, με θέμα «Ρωσία και Ελλάδα: πραγματικότητα και προοπτικές συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού».
Πάνω από 100 κυβερνητικοί και περιφερειακοί τουριστικοί παράγοντες της Ρωσίας, Tour Operators και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων Ρωσικών ΜΜΕ συμμετείχαν στη Διάσκεψη, που διοργάνωσε το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με σκοπό την ενίσχυση του τουρισμού και την άμεση προώθηση των τουριστικών ροών ανάμεσα στις δύο χώρες.
Στο φόρουμ, που αποτέλεσε μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την πραγματοποίηση επιχειρηματικών συναντήσεων μεταξύ των τουριστικών επιχειρήσεων της Ελλάδας και της Ρωσίας, με στόχο τη σύναψη συνεργασιών, συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης, κ. Αθαν. Παιδής.
Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή, ως εναλλακτικού είδους διακοπών, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός επεσήμανε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει θέσει εξαρχής μία στοχευμένη τουριστική στρατηγική ως μέσο για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελεί ένα ιδιαίτερο είδος τουρισμού, τάχιστα αναπτυσσόμενο. Μία ορθόδοξη όσο και πολυπληθής χώρα όπως η Ρωσία, με την οποία μας δένουν παραδοσιακοί θρησκευτικοί δεσμοί, αποτελεί μία τεράστια δεξαμενή άντλησης τουριστών. Η Θεσσαλία μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί ως ανερχόμενος προσκυνηματικός προορισμός, δεδομένου του μεγάλου αριθμού θρησκευτικών μνημείων που διαθέτει και τα οποία η αιρετή Περιφέρεια έχει συντηρήσει και αναδείξει: Από τα Μετέωρα και τα Τρίκαλα έως τα μοναστήρια και τις εκκλησίες της Λάρισας, της Μαγνησίας, της Καρδίτσας, της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, υπάρχει μια πληθώρα μνημείων με πλούσια θρησκευτική ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Η Ρωσία αναζητά νέους προορισμούς και σε αυτόν τον τομέα η περιοχή μας έχει να καταδείξει τα μέγιστα. Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι με αυτό το είδος τουρισμού μπορούμε να μιλάμε για σημαντική διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πρόκειται για μία σημαντική αναπτυξιακή ευκαιρία την οποία δεν πρόκειται να αφήσουμε ανεκμετάλλευτη». 
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου