Φεστιβάλ Βόλου 2016 – αφιερωμένο στις παρασταστικές τέχνες

Φεστιβάλ Βόλου 2016 – αφιερωμένο στις παρασταστικές τέχνες
Ο Βόλος αποκτά το δικό του πολύ προσωπικό και ιδιαίτερο φεστιβάλ. Με έναν τρόπο πρωτοποριακό και εναρμονισμένο με τα πολιτιστικά και πολιτισμικά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας, προσπαθώντας να επαναφέρει τη μνήμη και να προσφέρει πολιτισμό, με ένα όραμα που εκτείνεται σε πολυετή ορίζοντα και έχει ως στόχο να αναδείξει τόσο την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής όσο και να καταστήσει σταδιακά τον Βόλο ως σύγχρονη κοιτίδα πολιτισμού στον ελληνικό και όχι μόνο χάρτη, το πρώτο Φεστιβάλ Βόλου 2016 είναι γεγονός. 
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει επαγγελματικές παραγωγές από εμβληματικές παραστάσεις της χρονιάς που διανύουμε, πληθώρα εργαστηριακών σεμιναρίων όπως υποκριτική, σκηνοθεσία ,χορός, θεατρικό κείμενο , διεύθυνση φωτισμού , νευρογλωσσικός προγραμματισμός NLP κ.α από καταξιωμένους επαγγελματίες, εικαστικές εγκαταστάσεις και φωτογραφικές εκθέσεις, όπερα, θέατρο για παιδιά, θέατρο από παιδιά, δράσεις και εργαστήρια για παιδιά, ακαδημαϊκές παραστάσεις, παραστάσεις από ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της πόλης του Βόλου, αναλόγια,  παραστάσεις χορού και κυρίως πάρα πολλές δράσεις εντός του αστικού ιστού της πόλης.
Τα μοτίβα γύρω από τα οποία θα κινηθεί το Φεστιβάλ φέτος είναι τρία, τόσο σε θεματολογικό όσο και αισθητικό προσανατολισμό. Ο “εν εξελίξει” χαρακτήρας του, η διαρκής αναγέννηση της φύσης  με άμεση αναφορά στο εφήμερο του δημιουργού της, καθώς και οι αισθητικές αναζητήσεις των Εβαρίστο, Τζόρτζιο και Σαβίνιο ντε Κίρικο. 
Το Φεστιβάλ Βόλου 2016
έρχεται φέτος
…..σαν ένα καράβι που θα μας ταξιδέψει σε έναν προορισμό νέο και συναρπαστικό με πάθος για δράση και όρεξη για δημιουργία…
…..σαν ένα τρένο που αυξάνει ταχύτητα σε έναν κόσμο με ταυτότητα Ελληνική

….. «μοναδικές» διαδρομές… με το μπλε της θάλασσας, το μπλε του ουρανού, το λευκό  της πέτρας και το  χρυσό του ήλιου να κυριαρχούν….με την Ελλάδα…να «αναδεικνύει» τον πολιτισμό της.
Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ VOLOS 2016 FESTIVAL
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου