Θεατροχορευτική παράσταση για την ξενιτιά στο Κηποθέατρο Λάρισας


Μια μεγάλη θεατροχορευτική παράσταση ετοιμάζουν  ο νεοσυσταθείς  Μορφωτικός, Λαογραφικός  Σύλλογος  Νίκαιας    ‘’ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗΣ΄΄ σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο  Βερδικούσιας ΄΄Η     ΟΜΟΝΟΙΑ΄΄ και  τμήμα   Γυναικών  της  Λέσχης Πολιτισμού    Ν.Σμύρνης   του  Δήμου Λαρισαίων.
Τίτλος  της παράστασης  που θα  παρουσιαστεί την Τρίτη 28 Ιουνίου και ώρα 21:00 στο Κηποθέατρο της Λάρισας είναι,
˝ Σαν πάς πουλίμʼ  στην ξενιτειά , σαν  πάς  πουλίμʼ  στα  ξένα… ˝
Θα συμμετέχει ο  γνωστό  ηπειρώτης ερμηνευτής Σάββας Σιάτρας και θα συνεοδεύεται  παραδοσιακή μουσική ορχήστρα που απαρτίζεται από τους : Δεδούση Κώστα(κλαρίνο), Καλλιάρα Δήμητρα(κανονάκι-τραγούδι), ΚωστούληΚώστα(κλαρίνο),Μποκώρο Δημήτρη(ακορντεόν), Ρούμπο Θάνο(βιολί), Σαρακατσάνο Μάριο(λαούτο-τραγούδι), Σαραντινό Βασίλη(κρουστά-τραγούδι), Τσιρώνη Εύα(σαντούρι-τραγούδι).
Το παραπάνω  σχήμα συμπληρώνεται από την εξαίρετη θεατρική ομάδα του Συλλόγου.. Τα ταξίδια σε ξένες χώρες, η αποδημία, ο εκπατρισμός, και η μετανάστευση, είναι  ίσως τα πιο χαρακτηριστικά φαινόμενα της ελληνικής κοινωνικής ζωής. Η απομάκρυνση του Έλληνα από την πατρική γη όχι μόνο δεν τον κάνει να ξεχάσει τον τόπο του, αλλά, αντίθετα, γεννά μέσα του τη νοσταλγία , τον πόθο του γυρισμού, τον οποίο και  εκφράζει με τα τραγούδια.
Έτσι λοιπόν  χοροί και τραγούδια  απ όλη  την Ελλάδα  θα μας  μεταφέρουν  σε άλλες εποχές ,και μαζί με τις θεατρικές ερμηνείες    θα μας  περιγράψουν τους καημούς  και τα βάσανα της ξενιτιάς, όχι μόνο  για τους ξενιτεμένους  αλλά και  για τις  οικογένειες   που άφησαν πίσω τους.
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων. Τη  διδασκαλία των χορών και την σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης   έχει ο χοροδιδάσκαλος  Δημ. Χατζής.
Χορηγός επικοινωνίας ΕΡΤ Λάρισας.

Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου