«Δένουμε τα κορδόνια και μπαίνουμε στο χορό» αύριο στη Λάρισα(Βίντεο)

Το σποτ της εκδήλωσης

περιλαμβάνει αραβικούς υπότιτλους ενώ γυρίστηκε σε σκηνοθεσία των Μιχάλη Γιγιντή και Νικόλα Μακρή, σε συνεργασία με την Ματίνα Θεοδωρακίδου και με τη μουσική του Γιώργου Αετόπουλου.
Η εκδήλωση Χορεύοντας χωρίς Σύνορα εντάσσεται στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών δράσεων του 4ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» (www.dancefestival.gr) που θα πραγματοποιηθεί 27-29 Αυγούστου στη Σκόπελο και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Σκοπέλου.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, το Δεύτερο πρόγραμμα, η εφημερίδα «Ελευθερία», το Metropolis press, το Skopelosonline.gr και το Skopelos.tv.

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία Πλέγμα προσκαλεί όλους τους κατοίκους της Λάρισας να συμμετέχουν ενεργά στην εκδήλωση Χορεύοντας χωρίς Σύνορα μπαίνοντας στο χορό και μεγαλώνοντας τον κύκλο την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 12:00 στην Πλατεία Ταχυδρομείου. Χορεύουμε ταυτόχρονα σε 6 πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Νάουσα και Σκόπελο) για την ενίσχυση του πολύτιμου έργου των Γιατρών χωρίς Σύνορα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τους πρόσφυγες μέσα από την ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση.
Μικροί, μεγάλοι, Έλληνες και ξένοι θα σύρουνε το χορό ανατρέχοντας στις ιστορικές μνήμες των ξεριζωμών των προγόνων μας, που βρίσκονται ανεξίτηλα αποτυπωμένες στα τραγούδια, στη μουσική και τον χορό.
Η παράδοσή μας ας γίνει ο κρίκος που θα ενώσει τις καρδιές των ανθρώπων από όποια χώρα κι αν έρχονται και ας γίνουμε όλοι μαζί το όχημα για να ανακουφίσουμε τον πόνο των σημερινών προσφύγων.
Δένουμε τα κορδόνια και ξεκινάμε το χορό!


Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου