Ποτιστικά και Μελανή μία εξωτική σύνθεση(Βίντεο)

Η πολύ φημισμένη παραλία των Ποτιστικών βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Πήλιο, στην πλευρά του Αιγαίου, απέχει 53 χλμ από το Βόλο και εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της με το πολύ όμορφο και εξωτικό φυσικό της περιβάλλον. 

Είναι αμμώδης, έχει μήκος 1 χλμ. και είναι ιδανικός προορισμός για ήρεμες διακοπές. 
Τα δύο στοιχεία που την χαρακτηρίζουν, ίσως, περισσότερο απ’ όλα είναι οι μεγάλοι βράχοι μέσα στη θάλασσα, που μοιάζουν να ξεπηδούν από τα έγκατα της γης και χωρίζουν τη θάλασσα σε μικρές και μεγαλύτερες αμμουδιές. Τα μεγάλα εντυπωσιακά βράχια, από τα οποία πολλοί πηδούν για βουτιές μέσα στα κρυστάλλινα αιγαιοπελαγίτικα νερά, συνεχίζουν και έξω στην αμμουδιά. Σε ένα από αυτά, μάλιστα, λέγεται ότι αναδύεται άργιλος, γεγονός που προσελκύει πολλούς εκεί που γεμίζουν το σώμα τους και απολαμβάνουν τις ευεργετικές του ιδιότητες. Από την άλλη, η τεράστια ακρογιαλιά προσφέρει άπλετο χώρο για ηλιοθεραπεία και ξεκούραση στους πολλούς επισκέπτες ενώ δίνει και τη δυνατότητα για επίδοση σε δραστηριότητες όπως beach volley και ρακέτες. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και το μόνο που διαθέτει είναι ένα beach bar. Παρόλο που υπάρχει ναυαγοσώστης θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τα ψηλά κύματα που ορθώνονται κάθε τόσο. Η πρόσβαση στην παραλία, τέλος, είναι πολύ εύκολη με τον δρόμο να φτάνει ακριβώς μέχρι αυτήν. Ακόμη, έχετε τη δυνατότητα να επιδοθείτε και σε πεζοπορικές αναζητήσεις ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινά από τα Ποτιστικά και καταλήγει στην παραλία της Μελανής.
Ποτιστικά

 
Μελανή
Δίπλα στα Ποτιστικά βρίσκεται η Μελανή. Πρόκειται για μια αμμώδης και ήσυχη παραλία που πήρε το όνομα της από το βαθύ μπλε των νερών της.
Είναι μια μεγάλη αιγαιοπελαγίτικη παραλία στο νότιο Πήλιο. Τα νερά της είναι κρυστάλλινα και πεντακάθαρα. Εκτός από υπέροχα νερά, διαθέτει και μια εντυπωσιακή χρυσή αμμουδιά, με ξανθή και λεπτή άμμο. 
Η Μελανή δεν είναι μια οργανωμένη παραλία γι’ αυτό φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα πριν την επισκεφτείτε. Δεν υπάρχουν εκεί ούτε μαγαζιά εκτός από μία ταβέρνα που προσφέρει καλούς θαλασσινούς μεζέδες. Πολλοί λένε ότι ακριβώς αυτή η μη τουριστική της αξιοποίηση είναι που προσφέρει στη Μελανή ξεχωριστή ομορφιά. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δέχεται πολλούς επισκέπτες, όχι βέβαια τόσους πολλούς όσο άλλες πιο κοσμοπολίτικες παραλίες, ενώ πολλοί τη χρησιμοποιούν και για ελεύθερο camping. 

Τέλος, μπορείτε να μεταβείτε στην παραλία πολύ εύκολα αν διαθέτετε το δικό σας αυτοκίνητο. Από τη διασταύρωση του δρόμου Αργαλαστή-Ξυνόβρυση απέχει μόλις 10 χλμ. ενώ ο δρόμος καταλήγει ακριβώς στην παραλία.


Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου