Καλύβι και Αλεξανδρινή, παραλίες του Ν. Λάρισας (Βίντεο)


Καλύβι μια παραλία με χοντρό βότσαλο ερημική και όχι πολύ επισκέψιμη είναι η παραλία Καλύβι, ανάμεσα από το Στόμιο και το Κόκκινο Νερό. 

Η μικρή αυτή ακτή αποτελεί το πρώτο κολπίσκο που συναντά κάποιος στην ακτογραμμή προς τα Βόρεια μετά την παραλία Πλατιά Άμμος. Ένας κολπίσκος με βότσαλο, πέτρες και καταπράσινα καθαρά νερά. Είναι μια καλή λύση για αυτούς που προτιμούν την ησυχία. Έχει μεγάλες πέτρες και χρησιμοποιείται κυρίως από ψαράδες και για ψαροντούφεκο. Δεν είναι οργανωμένη και δεν έχει καμία τουριστική υποδομή. Μπορείτε να τη φτάσετε με λίγο μόνο περπάτημα μέσω του μονοπατιού. Ένα μονοπάτι που οδηγεί τους επισκέπτες στην παραλία για ερημικές βουτιές στα καταπράσινα νερά. Ανακαλύψτε την…
    Καλύβι

Η παραλία Αλεξανδρινής  βρίσκεται δίπλα στις εκβολές του Πηνειού. Εκεί όπου το γλυκό νερό σμίγει με το αλμυρό και σε αυτό το μέρος οι κάτοικοι διάλεξαν να προσθέσουν τα δικά τους κτίσματα δημιουργώντας τον παραλιακό οικισμό Αλεξανδρινή.
 Σε απόσταση 48 χλμ. από τη Λάρισα και 3 χλμ. από το Στόμιο. Αλεξανδρινή αποτελεί ένα σχετικά νέο οικισμό που δημιουργήθηκε από τις σύγχρονες ανάγκες για ηρεμία και ξεκούραση.
Εδώ ο επισκέπτης θα χαθεί στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και την οργιώδη βλάστηση του ποταμού μακριά από θορύβους. Η παραλία Αλεξανδινής έχει χρυσαφένια αμμουδιά και η έκτασή της φτάνει τα 2 χλμ. Τα νερά της θάλασσας εδώ είναι αναμειγμένα με αυτά του ποταμού και το τοπίο είναι φανταστικό.
Εδώ καταλήγουν συνήθως οι λάτρεις του canoe-kayak που κατεβαίνουνε τον Πηνειό ποταμό. 
Ένας τόπος μοναδικός για ανέμελες και ξεκούραστες διακοπές!
    Αλεξανδρινή
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου