την Σκιάθο ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις «Η Ευρώπη στην περιοχή μου» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας


Με τελευταίο σταθμό τη Σκιάθο ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις «Η Ευρώπη στην περιοχή μου» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Οι δράσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προβολής και δημοσιότητας των Προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α. και με στόχο την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων με προβολή βίντεο, φωτογραφιών, εντύπων, διαγωνισμούς με βραβεύσεις, μουσικές εκδηλώσεις κ.α.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στον χαιρετισμό ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η Ημέρα της Ευρώπης δίνει την ευκαιρία να γιορτάζουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής«Διακήρυξης Σουμάν».
Εμείς, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αγωνιζόμαστε γι’ αυτό. Στόχος μας είναι το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020, το νέο ΕΣΠΑ δηλαδή, να πολλαπλασιάσει τα θετικά αποτελέσματα που δημιούργησε το προηγούμενο ΕΣΠΑ που ολοκληρώσαμε με επιτυχία και να αποτελέσει τη συνέχεια του στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας την επόμενη πενταετία.
Η δυνατότητα χρηματοδότησης δράσεων που αφορούν στη βελτίωση της ζωής των πολιτών και των υπηρεσιών που οφείλει η Πολιτεία να τους παρέχει, η ενίσχυση της απασχόλησης και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η επένδυση στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, η αστική ανάπτυξη και η βελτίωση της ζωής στην ύπαιθρο είναι οι στόχοι της Περιφερειακής Αρχής για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων που διατίθενται στην περιφέρειά μας.
Για να αποδειχθεί και το νέο ΕΣΠΑ ένα αποτελεσματικό εργαλείο ανάπτυξης απαιτείται καλή προετοιμασία, σωστός σχεδιασμός και άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να διασφαλιστεί κι αυτή τη φορά υψηλή απορρόφηση των κονδυλίων που θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Θεσσαλίας.

Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου