Καλιφτέρη Μια Σαγηνευτική Παραλία (Βίντεο)

Η Καλλιφτέρη είναι μία από τις τρεις παραλίες της Αφήσσου, από τις πιο γνωστές παραλίες του Πηλίου και μία από τις ωραιότερες του Παγασητικού κόλπου. 


Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 25 χιλιόμετρα από τον Βόλο. 
Στην πλατεία της Αφήσσου αναβλύζει το νερό από την πηγή που ήπιαν νερό κατά την παράδοση, οι Αργοναύτες λίγο πριν ξεκινήσουν για το μακρινό ταξίδι τους.
Η παραλία της Καλιφτέρης βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο του χωριού και εντυπωσιάζει με τη χρυσαφένια αμμουδιά της και τα κρυστάλλινα καθαρά ρηχά νερά με αμμώδη βυθό,  ενώ η πυκνή βλάστηση που φτάνει μέχρι την ακτή, δημιουργεί ένα μαγικό τοπίο χαλάρωσης παρέχοντας παράλληλα και φυσική σκιά. Η μεγάλη ακτή της είναι συνεχώς καλυμμένη από παραθεριστές . Διαθέτει καταπληκτική οργάνωση με ομπρέλες και ξαπλώστρες και ποικιλία επιλογών για θαλάσσια σπορ όπως θαλάσσιο σκι, μπανάνα και κανό. Στην παραλία της πολλοί επιδίδονται και σε windsurfing ενώ συχνά διοργανώνονται και διάφορα party όπου συρρέει πλήθος κόσμου.
Η πρόσβαση στην Καλιφτέρη είναι εύκολη ακολουθώντας τον δρόμο προς την Άφησσο, και θα καταλάβετε πως φτάσατε στην παραλία από την εντυπωσιακή πανοραμική θέα που προσφέρει από τον δρόμο. Το παρκάρισμα στις ώρες αιχμής και διακοπών μπορεί είναι δύσκολο. Παρ' όλα αυτά τα ΚΤΕΛ που εξυπηρετούν την Άφησσο κάνουν και στάση στην Καλιφτέρη.
Η θάλασσα αλλάζει χίλια χρώματα ανάλογα με την ώρα της ημέρας, σκηνικό ονείρου...
Προτού φύγετε από την παραλία, μην ξεχάσετε να απολαύσετε το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα, σε συνδυασμό με την ηρεμία της θάλασσας που λαμπυρίζει από τις πορτοκαλί αποχρώσεις.
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου