Στην κορυφή της Ευρώπης πέντε Έλληνες ορειβάτες με οδηγό τοv Βολιώτη Γ. Ράιο


Πέντε Έλληνες ορειβάτες με οδηγό τον Βολιώτη Γιώργο Ράϊο, πέτυχαν να κατακτήσουν την υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, την κορυφή του  όρους Elbrus στον Καύκασο σε υψόμετρο 5.642 μέτρων. Οι Έλληνες ορειβάτες, Χριστίνα Φλαμπούρη από Αθήνα, Βανέσα Αρχοντίδου  από Αθήνα, Κοσμάς Ραπτόπουλος από Αθήνα, Λίλης Χρήστος από Άρτα και Ράιος Γιώργος από Βόλο. έφθασαν στην κορυφή την περασμένη Τετάρτη.
Σημειώνεται ότι ο Γ. Ράιος έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές αποστολές στο εξωτερικό μαζί με τον πασίγνωστο Βολιώτη ορειβάτη Νίκο Μαγγίτση.
Η Ελληνική ομάδα ξεκίνησε την προσπάθειά της στις 22 Ιουλίου 2016 με προορισμό την πόλη Min Vody της Ρωσίας. Από εκεί με βάση τις πρώτες μέρες τους πρόποδες του Καυκάσου και την κοιλάδα Baksan πραγματοποιήσε αναβάσεις εγκλιματισμού μέχρι και τα 3600μ. Έπειτα μετακινήθηκε στα Barrels hut και σε υψόμετρο 3780μ από όπου και θα πραγματοποιούσε τις αναβάσεις εγκλιματισμού και την τελική προσπάθεια για την κορυφή. Προσέγγισαν το Priut-11(4050m) και τα Pastuhov rocks (4600m) και από εκεί στις 27 Ιουλίου και ώρα 09:45 έφτασαν στην ψηλότερη κορυφή του Καυκάσου και όλης της Ευρώπης, στα 5642 μέτρα.
Οι συνθήκες που συνάντησε η ελληνική ομάδα ήταν ηλιοφάνεια με άνεμους να κυμαίνονται από 10 έως 20 χλμ την ώρα και η θερμοκρασία τις πρώτες πρωινές ώρες να αγγίζει και τους -18 βαθμούς κελσίου.
Τελικά η ομάδα τα κατάφερε και επέστρεψε προχθές Παρασκευή στην Ελλάδα.
Πηγή
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου