Σε παιδικούς σταθμούς 3.254 παιδιά φτωχών οικογενειών στη ΘεσσαλίαΣε 3.254 ανέρχονται τα παιδιά οικογενειών με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας στη Θεσσαλία που θα φιλοξενηθούν κατά την περίοδο 1 Σεπτεμβρίου 2016 - 31 Ιουλίου 2017 σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.

Συγκεκριμένα οι δράσεις αφορούν στην παροχή σε ωφελούμενα άτομα (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων) που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων και παιδιών για το σχολικό έτος 2016 – 2017, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Παιδικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. ΜεΑ) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το χρονικό διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου 2016 έως 31 Ιουλίου 2017.
Σκοπός των δράσεων είναι η αύξηση και διατήρηση της απασχόλησης των ωφελούμενων από οικογένειες με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας, σε θέσεις εργασίας με ισότιμους όρους, ώστε μέσα από την ουσιαστική διευκόλυνση τους, να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς κι αντικρουόμενους ρόλους τους, όπως αυτός της οικογενειακής μέριμνας και της παιδικής προστασίας. Τα ωφελούμενα άτομα αναμένεται να ανέλθουν συνολικά σε 3.254, δηλαδή αναμένεται να καλυφθεί το σύνολο των νοικοκυριών της Θεσσαλίας που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
Δικαιούχος των δράσεων είναι η ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), η οποία και θα τις υλοποιήσει σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 24 Ιουνίου 2016 και τροποποιήθηκε τις 14 Ιουλίου. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕΤΑΑ έχει εκδώσει ήδη την Πρόσκλησή της προς τις Δομές και προς τους ωφελούμενους, οριζόντια σε επίπεδο χώρας, ώστε να ξεκινήσει έγκαιρα η υλοποίηση των δράσεων.
Η 1η πράξη είναι προϋπολογισμού 8,2 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 4,4 εκατ. ευρώ καλύπτονται από πόρους του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) ενώ τα 3,8 εκατ. ευρώ καλύπτονται εξολοκλήρου από εθνικούς πόρους σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ, διατίθενται δε με στόχο να καλυφθούν όλες οι ανάγκες που καταγράφονται και αφορούν σε 3.204 θέσεις φιλοξενίας.
Η 2η πράξη είναι προϋπολογισμού 244.042 ευρώ από πόρους του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και αφορά σε 50 θέσεις φιλοξενίας που καλύπτουν τις ανάγκες που καταγράφονται.
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου