Ένα όνειρο 33 ετών της κοινωνίας της Αλοννήσου έγινε πραγματικότηταΟ Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο Δήμαρχος Αλοννήσου εγκαινίασαν δύο σημαντικά έργα στο νησί: το νέο αλιευτικό καταφύγιο στον όρμο Βότση και το σύγχρονων προδιαγραφών γήπεδο ποδοσφαίρου
Κ. Αγοραστός στους ψαράδες: «Το βιος σας δεν θα κρέμεται πλέον στην «παρούμα»
Π. Βαφίνης: «Άψογη η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας»Το αλιευτικό καταφύγιο με προϋπολογισμό 3.860.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλιείας και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Αντικείμενο του έργου ήταν η επέκταση των υπαρχόντων προσήνεμου κατά 30 μ. και υπήνεμου μώλου κατά 54,50 μ. Στο εσωτερικό του λιμένα κατασκευάστηκε νέο κρηπίδωμα για τη διαμόρφωση χερσαίας ζώνης και ράμπα ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών. Το αλιευτικό καταφύγιο εξοπλίστηκε με φανούς ναυσιπλοΐας, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκαν σύγχρονες λιμενικές εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι εναρμονισμένες με το περιβάλλον.
Το νέο γήπεδο περιλαμβάνει συνθετικό χλοοτάπητα και τάπητα στίβου σε συνδυασμό με τα αναγκαία τεχνικά έργα αποχέτευσης όμβριων υδάτων. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 405 χιλιάδες ευρώ.
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου