Αλλοίωση της παραλίας Λαλάρια Σκιάθου από την απομάκρυνση βοτσάλων

Εξακολουθούν οι τουρίστες να αφαιρούν βότσαλα από την παραλία « Λαλάρια» της Σκιάθου, παρά την έκδοση απαγόρευσης της Λιμενικής Αρχής, για την απομάκρυνση βότσαλων, που προέκυψε μετά από πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» το καλοκαίρι του 2013.
Ο Σύλλογος, μάλιστα, είχε αναλάβει τότε και κατασκευή σχετικής ενημερωτικής πινακίδας, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της Λιμενικής Αρχής.

Σύμφωνα με την οδηγία προς τους επισκέπτες της παραλίας «ΛΑΛΑΡΙΑ» καθώς και τους ιδιοκτήτες των τουριστικών σκαφών που δραστηριοποιούνται στην εκτέλεση περιηγητικών πλόων στη συγκεκριμένη παραλία, απαγορεύεται η λήψη-απομάκρυνση  των χαρακτηριστικών βότσαλων (λαλάρια), τα οποία δημιουργούνται φυσικά μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή.
Ο  Λιμενάρχης Σκιάθου Υποπλοίαρχος ΛΣ κ.  Νικόλαος Κατσάμπας, σε συνέχεια αιτήματος του  Σύλλογος «Η Σκιάθος» προχώρησε στην έκδοση σχετικής οδηγίας-απαγόρευσης απομάκρυνσης βότσαλων (λαλάρια) από την παραλία, ενημερώνοντας τους συγχρόνως για την επιβολή νόμιμων κυρώσεων, σε περίπτωση διαπίστωσης μη συμμόρφωσης (400-1.000 ευρώ).
Η ξακουστή παραλία «Λαλάρια» της Σκιάθου είναι μνημείο της φύσης και από μαρτυρίες που υπάρχουν φαίνεται ότι η  αλλοίωση του μοναδικού τοπίου είναι τόσο αισθητή εν συγκρίσει με τα δέκα προηγούμενα χρόνια, σε βαθμό μη αντιστρεπτό, ώστε να θεωρείται επιβεβλημένη η προστασία της παραλίας για να διατηρηθεί, τουλάχιστον στην υφιστάμενη κατάσταση χωρίς περαιτέρω υποβάθμιση.
www.ert.gr
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου