Με φυσικό αέριο θα κινείται το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας

astiko larisas 1
Σε μια ακόμη πρωτοτυπία προχωράει το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας που στοχεύει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό της περιοχής καθώς και στην μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.
Έτσι, μετά την αντικατάσταση του συνόλου των λεωφορείων με καινούργια, τώρα στοχεύει στην λειτουργία αυτών με αεριοκίνηση. Η μελέτη για την χρήση φυσικού αερίου ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας και αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Αστικών ΚΤΕΛ κ. Μιχάλης Σακελλαρίου.

«Το αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας συνεχίζοντας να πρωτοπορεί άλλωστε είναι και το μοναδικό που το 2004 αντικατέστησε το σύνολο των λεωφορείων με καινούργια, σεβόμενο τους ατμοσφαιρικούς ρίπους, το περιβάλλον και ότι έχει σχέση με αυτό. Συνεχίζουμε να έχουμε ένα στόλο που δεν ρυπαίνει και μέσα από αυτή την πολιτική μας είχαμε καταθέσει ολοκληρωμένη μελέτη αεριοκίνησης στο υπουργείο ανάπτυξης πριν από τρία χρόνια. Την ίδια μελέτη παρουσιάσαμε και στην περιφέρεια Θεσσαλίας, ο περιφερειάρχης από την αρχή μας συμπαραστάθηκε και προσπάθησε να την εντάξει σε σχετικά προγράμματα. Το έργο της αεριοκίνησης που ρυπαίνει το περιβάλλον όσο γίνεται λιγότερο είναι στις προσπάθειες και του ΚΤΕΛ Λάρισας αλλά και της Περιφέρειας.
Έχουμε καθυστερήσει από την πλευρά της ΕΠΑ, θα είχαμε περάσει πιο μπροστά τη δημιουργία υποδομών και ευελπιστούμε ότι θα ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο που θα προκύψει. Δεν γνωρίζουμε πότε θα αντικατασταθεί η κίνηση των οχημάτων μας με αέριο».
Αναφορικά με τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας ο κ. Σακελλαρίου υπογράμμισε τα εξής:
«Προσπαθούμε να καλύπτουμε με τακτική συγκοινωνία τις υπάρχουσες γραμμές, γίνεται συζήτηση για κάποιες νέες γραμμές αλλά προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Τα μαθητικά εισιτήρια (πάσο) θα έχουν χρώμα πορτοκαλί, θα ισχύει για τα γυμνάσια και τα λύκεια της πόλης αλλά και για τα παιδιά του δημοτικού εφόσον φέρουν σφραγίδα του διευθυντή των δημοτικών σχολείων. Θα ισχύουν από την έναρξη του σχολικού έτους μέχρι τη λήξη του και θα ισχύουν και για Σάββατο και Κυριακή».

www.ert.gr
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου