Παραλία Κορώπη (Μπούφα), Χρυσαφένια Ακτή (Βίντεο)

Ένας γραφικός παραθαλάσσιος ήσυχος οικισμός με την τεράστια αμμουδερή παραλία της Μπούφας να ανοίγεται μπροστά του στον Παγασητικό Κόλπο κόλπο. 

Απέχει 21 χλμ. από το Βόλο, ανάμεσα στις παραλίες των Καλών Νερών και τις Αφήσσου. 
Είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες του Πηλίου με μήκος πάνω από 1.5 χλμ. αποτελεί το επίνειο το Μηλεών. 
Έχει μια εκπληκτική παραλία με χρυσή άμμο ψιλό βοτσαλάκι και δέντρα που φτάνουν μέχρι την θάλασσα και προσφέρουν δροσιά στους λουόμενους
τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Τα νερά της είναι πεντακάθαρα ενώ υπάρχουν αρκετές παροχές, από ομπρέλες και ξαπλώστρες μέχρι beach μπαρ και ταβέρνες. Στην μεγάλη αυτή παραλία μπορείτε να εξασκηθείτε σε διάφορα σπορ μεταξύ άλλων μπιτς βόλλει ή ρακέτες ενώ για τους ποιό απαιτητικούς υπάρχει κοντά και γήπεδο τένις. 
Στη θέση Ράμνος, πάνω από τον Κεντρικό δρόμο, στον οικισμό Ζερβόχια βρισκόταν το μαντείο του Κορωπαίου Απόλλωνα και κοντά στην θέση Παλαιόπυργος βρίσκεται η Αρχαία Κορώπη.
Η περιοχή φημίζεται για την μεγάλη καλλιέργεια αχλάδιών και ειδικά της ποικιλίας “Κρυστάλια”.
Η Κορώπη είναι χτισμένη γύρω από το αρχαίο Μαντείο του Κορωπαίου Απόλλωνα, μια ιδανική θέση στην Κεντρική - Ανατολική Ελλάδα, τη χερσόνησο του Πηλίου. Στην περιοχή με το υπέροχο βουνό ανάμεσα στις δύο θάλασσες της Μεσογείου, την άγρια και την ήρεμη, ο καιρός είναι πάντα ήπιος.
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου