“Κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι”


Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα υποδέχεται τη φετινή Αυγουστιάτικη πανσέληνο την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 στις 21:30 σε συνεργασία με το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας, στον αύλειο χώρο της, με μουσικές και “ταξίδια” στο φεγγάρι.
Το μουσικό σύνολο La luna με τους καλλιτέχνες Γιώργο Αποστολόπουλο (φωνή), Μαριάννα Ζάχου (φωνή), Στάθη Θεοχαράκη (πιάνο) και τον Δημήτρη Πετρή (σαξόφωνο), θα παρουσιάσουν μουσικό αφιέρωμα με ελληνικά και διεθνή τραγούδια αφιερωμένα στην Αυγουστιάτικη πανσέληνο.
Παράλληλα, όλο το μουσείο θα λούζεται από εικόνες που θα αναπαριστούν το ολόγιομο φεγγάρι, με την χρήση video projector.
Ταυτόχρονα, με τηλεσκόπιο που θα στηθεί από το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν τους εντυπωσιακούς κρατήρες, τις απόκρημνες οροσειρές και τις εκτεταμένες πεδιάδες της Σελήνης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, κάθε χρόνο την ημέρα αυτή, πάνω από 140 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία της χώρας γιορτάζουν με εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα τη λάμψη της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, παραμένοντας ανοιχτά στο κοινό
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου