Μηλίνα & Xόρτο : ένας άψογος προορισμός (Βίντεο)

Μηλίνα: 
Ανάμεσα στα  γαλαζοπράσινα νερά του Παγασητικού Κόλπου και τις καταπράσινες πλάγιες του ορεινού όγκου Πηλίου υπάρχει ένας άψογος προορισμός για τις διακοπές σας. 

Μηλίνα απέχει σε απόσταση 49 χλμ. από τον Βόλο και αποτελεί τουριστικό θέρετρο με έντονη κίνηση επισκεπτών, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ατμόσφαιρα του χωριού προσελκύει πολλούς επισκέπτες, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και αυτοί γίνονται όλο και περισσότεροι. Έτσι η Μηλίνα αποτελεί τουριστικό κέντρο με κοσμοπολίτικη ζωή. Στο χωριό μπορείς να βρεις ταβέρνες, καφετέριες, μαγαζιά και δύο μαρίνες για μικρά σκάφη. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού διοργανώνονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις με μουσική και χορό. 
Κοντά στη Mηλίνα έχουν βρεθεί μετά από ανασκαφές, ερείπια από την αρχαία πόλη Oλιζών, όπου αναφέρει και σε γραπτά του ο Όμηρος.
Μία ανάσα από τη Μιλήνα Πηλίου, βρίσκονται και τα μικρά νησιά Αλατάς και Πρασούδα.
Ένα από τα σημαντικότερα θέρετρα του Νότιου Πηλίου, με γραφικούς κολπίσκους, και γαλαζοπράσινα νερά.
   Μηλίνα

Χόρτο:
Το παραθαλάσσιο χωριό Χόρτο βρίσκεται στο Νότιο Πήλιο, από τη μεριά του Παγασητικού κόλπου και απέχει από τον Βόλο 46 χλμ.
Η πρόσβαση στο Χόρτο γίνεται πολύ εύκολα από την Αργαλαστή ακολουθώντας τον δρόμο προς τη θάλασσα.συναντάμε το γραφικό και ήσυχο λιμάνι του Χόρτου, μια γραφικότατη παραλία, ταβερνούλες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα και μία όμορφη παρθένα ακρογιαλιά. Χαρακτηριστικά γραφικός είναι ο τοπικός χείμαρρος που εκβάλλει μέσα στο χωριό, εκεί όπου η θάλασσα ενώνει τα  γαλαζοπράσινα  νερά της μ' αυτόν και σχηματίζει ένα συμπαθέστατο λιμανάκι.
Το περιβάλλον και η τουριστική υποδομή που υπάρχει, το καθιστά ιδανικό για ήρεμες οικογενειακές διακοπές, μακριά από τον θόρυβο των πόλεων χωρίς να σας λείψει τίποτα κατά τη διαμονή σας.
Η περιοχή επίσης προσφέρεται και για ευχάριστες πεζοπορίες και περιηγήσεις μέσα στη φύση.
Ενδιαφέρουσα εκδήλωση το καλοκαίρι είναι το πολιτιστικό φεστιβάλ που διοργανώνεται εκεί με μεγάλη επιτυχία.
Χόρτο
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου