Δυναμικά ξεκίνησε η 16η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας


Δυναμικά ξεκίνησε χθες η 16η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που οργανώνει (έως και την Κυριακή 25/9) η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής) με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Δήμο Αργιθέας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου και το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων. Χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στο αναψυκτήριο του Παυσιλύπου με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου που, για άλλη μια φορά, απέδειξε ότι η Καρδίτσα συνεχίζει να επιμένει οικολογικά.

Η βραδιά ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του δημάρχου Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκου ο οποίος εστίασε στο σημαντικό ρόλο του εθελοντισμού και κατέληξε με την εξής φράση: «Εύχομαι το μήνυμα της οικολογίας και της προστασίας της φύσης να περάσει σε όλους μας».
Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας (Π.Ε.Δ.), δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός τόνισε πως η Οικολογική Γιορτή αποτελεί έναν αξιόλογο θεσμό πλέον για την Καρδίτσα που μας κάνει πιο ευαισθητοποιημένους ως πολίτες, ενώ χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική τη φετινή θεματολογία που έχει να κάνει με το αστικό πράσινο. Αναφερόμενος δε στο ανοιχτό εργαστήρι πρασίνου το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει τη Δευτέρα 26/9 στην πλατεία Καμινάδων υπογράμμισε τα εξής : «Θέλω να καλέσω τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια με διάθεση ώστε να έχουμε μια καλύτερη γειτονιά, ένα καλύτερο περιβάλλον. Το εργαστήρι που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα να το επεκτείνετε και στους περιφερειακούς Δήμους».
Εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, η Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Μαρία Καραμπινά – Τσουρή τόνισε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει ενεργά τη σημαντική αυτή θεσμοθετημένη διοργάνωση. Καλωσορίζοντας στην περιοχή μας τους εκθέτες, τους επισκέπτες, τους εισηγητές της ημερίδας και όλους τους προσκεκλημένους ευχήθηκε καλή επιτυχία και στις φετινές εκδηλώσεις.
Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της ΟικόΣφαιρας κ. Κρύστα Λάππα έδωσε έμφαση στην ημερίδα για το αστικό πράσινο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/9 τονίζοντας πως πρόκειται για ένα δύσκολο θέμα με πολλές και σημαντικές πτυχές. Παράλληλα, κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει ενεργά στις παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Γιορτής, όπως επίσης και να επισκεφθεί την Εκθεσιακή Αγορά όπου φέτος καταγράφεται ρεκόρ συμμετοχών.
Τέλος, ο Συντονιστής της Γιορτής κ. Αριστοτέλης Τσόγκας επεσήμανε πως εκδηλώσεις σαν την Οικολογική Γιορτή χρειάζονται τη στήριξη όλων των φορέων και όλων των πολιτών. Αναφερόμενος, εξάλλου, στην ημερίδα για το αστικό πράσινο ανέφερε πως θα επικεντρωθεί στη διασύνδεση των πάρκων και τη συμμετοχή των πολιτών και τα συμπεράσματα της όχι μόνο θα ανοίξουν ένα ουσιαστικό διάλογο που στόχος είναι να έχει και συνέχεια, αλλά θα ΄΄τροφοδοτήσουν΄΄ και το εργαστήρι πρασίνου που θα γίνει τη Δευτέρα στην πλατεία Καμινάδων.
Ακολούθησε συναυλία με τα μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας που απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Παρουσίασε η κ. Λίνα Σπυροπούλου.α

ert.gr
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου