Εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο του ΕΠΑΛ Βελεστίνου

epal1
Λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε το ΕΠΑΛ Βελεστίνου δίνει η παράδοση του νέου κτιρίου, που πραγματοποιήθηκε σε μια συμμετοχική τελετή.
Το έργο ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας με τίτλο «Κατασκευή Σχολικού Κτιρίου ΕΠΑΛ Βελεστίνου», ήταν προϋπολογισμού 3.568.000,00€ (με ΦΠΑ) με δικαιούχο το Δήμο Ρήγα Φεραίου.
Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κίτσιος και Χατζόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Λιούπης Ιγγλέσης, Καλτσογιάννης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κα Αναστασοπούλου, η πρώην Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Λαϊτσου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας κ. Σαβελίδης, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Μαρέτος, εκπαιδευτικοί, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, μαθητές και γονείς.
epal4

Στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό τον νυν Δήμαρχο κ. Δ. Νασίκα και την πρώην Δήμαρχο κα Ε. Λαΐτσιου απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον διευθυντή του σχολείου για την ουσιαστική συμβολή τους στην κατασκευή του νέου κτιρίου.

epal3
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το έργο «Κατασκευή Σχολικού Κτιρίου ΕΠΑΛ Βελεστίνου» αφορούσε την ανέγερση διώροφου διδακτηρίου ΕΠΑΛ, συνολικής δόμησης 2.072,63 τ.μ. εντός οικοπέδου 10.000 τ.μ. και χωροθετείται στο Ο.Τ. Γ71α, της πόλης του Βελεστίνου του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Το κτίριο αποτελείται από ισόγειο, Α΄ όροφο και υπόγειο, ενώ η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων καταλαμβάνει τμήμα του ισογείου σε χαμηλότερη στάθμη από τους υπόλοιπους χώρους. Περιλαμβάνει οχτώ αίθουσες διδασκαλίας, δύο ξένων γλωσσών και έξι εργαστηρίων, γραφεία διοίκησης, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους υγιεινής και τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους.

Το έργο αποσκοπεί στην αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Η κατασκευή του δίνει λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου, καθώς μέχρι σήμερα το σχολείο στεγάζόταν σε πρόχειρες λυόμενες αίθουσες, μη ικανοποιώντας τις απαιτήσεις λειτουργίας του σχολείου, με πάνω από 80 μαθητές στο τελευταίο έτος.
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου