Συναντήσεις της αποστολής στο Ροστώβ για τουρισμό και εκπαίδευση

Με τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου του Ροστώβ και στελέχη του πρυτανικού συμβουλίου συναντήθηκαν τα μέλη της αποστολής του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο αδελφοποιημένων πόλεων .
Ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου επανέλαβε την πρόταση του, που είχε διατυπώσει και στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Ροστόβ στο Βόλο, για τη λειτουργία εκπαιδευτικού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών, εξάμηνης διάρκειας, για μεταπτυχιακές σπουδές κυρίως στην Αρχιτεκτονική και τις Παιδαγωγικές επιστήμες, στην αγγλική γλώσσα, σημειώνοντας ότι το Πανεπιστήμιο του Ροστόβ ενώ συνεργάζεται με μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, δεν έχει συνεργασία με κανένα σην Ελλάδα.
Η κ. Μποντού – Τοκαλή δεσμεύτηκε να μεταφέρει την πρόταση στις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συνηγορώντας για την αποδοχή της, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ο αντιπρύτανης τόνισε πως το πανεπιστήμιο του Ροστόβ γιορτάζοντας τα 100 του χρόνια μπαίνει σε μια νέα εποχή και κάλεσε τους εκπροσώπους του Βόλου να πλαισιώσουν αυτή την καινούργια τους προσπάθεια.

Στον τουρισμό
Μια άλλη σημαντική εξέλιξη στο πλαίσιο της τουριστικής συνεργασίας των δυο πόλεων, είναι η πρόταση που κατατέθηκε για να δοθεί η δυνατότητα σε φοιτητές του τμήματος τουριστικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Ροστόβ να κάνουν πρακτική και εξάσκηση σε ξενοδοχειακές μονάδες του Βόλου και της Μαγνησίας, προοπτική που θα βοηθήσει σημαντικά στο άνοιγμα της αγοράς των Ρώσων τουριστών προς την περιοχή μας. Και η πρόταση αυτή αντιμετωπίζεται θετικά και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.
Να σημειωθεί πως στην 100ετή ιστορία του πανεπιστημίου του Ροστόβ, που στις τάξεις του σπουδάζουν περισσότεροι από 35 χιλιάδες φοιτητές έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων της Ρωσίας αλλά γενικότερα της Ευρώπης.
www.ert.gr
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου