Σημαντικός αθλητικός θεσμός για τα παράλια του Ν. Λάρισας ο κολυμβητικός μαραθώνιος

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗ
Με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία και την συμμετοχή 64 κολυμβητών και κολυμβητριών ολοκληρώθηκε ο 11ος Πανελλήνιος Μαραθώνιος Κολυμβητικός Αγώνας «Φιλοκτήτης» που έγινε στη Παραλιακή ζώνη του Δήμου Αγιάς, το Σάββατο και την Κυριακή 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2016. Οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα από την άποψη των κανόνων ασφαλείας αν και οι κολυμβητές αγωνίστηκαν με ελαφριά «κόντρα» γεγονός που δυσχέραινε τις προσπάθειες τους.
Σε γενικές διαδρομές επικράτησε καλοκαιρία, η παραλία ήταν γεμάτη από λουόμενους ενώ η παράκτια διαδρομή του αγώνα ευνοεί την παρακολούθηση της προσπάθειας των αθλητών από κάθε σημείο της ακτογραμμής. Εκατοντάδες κόσμου παρακολούθησαν τον τερματισμό των αθλητών στην οργανωμένη ακτή στο «Καφέ Σπιτάκι» χαρίζοντας το πιο ζεστό τους χειροκρότημα σε όλους τους κολυμβητές.
Ο «Φιλοκτήτης» αποτελεί εδώ και έντεκα συνεχή χρόνια ένα σημαντικό αθλητικό θεσμό και ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς για την περιοχή αφού είναι ο μοναδικός – στο είδος του – αγώνας ανοικτής θάλασσας που διεξάγεται στον νομό της Λάρισας. Για μια ακόμη χρονιά ο αγώνας ήταν άψογος σε οργανωτικό επίπεδο σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία αφού συνολικά 64 ερασιτέχνες κολυμβητές κάλυψαν τις αποστάσεις των δέκα και πέντε χιλιομέτρων σε αξιοσημείωτους χρόνους. Χαρακτηριστικό του αγώνα οι συμμετοχές αθλητών της κολύμβησης, από την Λάρισα, τον Βόλο, την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Χαλκιδική, την Σκιάθο και από άλλες περιοχές της Ελλάδος με τις ηλικίες τους να κυμαίνονται από 10 έως 67 ετών!
Συν-διοργάνωση.
Τον αγώνα συν-διοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας (Ν.Ε.Λ.), ο Δήμος Αγιάς, το «Καφέ Σπιτάκι» και το Πανελλήνιο Σωματείο Μαραθώνιας και Χειμερινής κολύμβησης «ΑΛΣ». Η εκκίνηση του αγώνα των 10 χιλιομέτρων που διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά δόθηκε από το λιμάνι του Αγιοκάμπου ενώ η κλασσική διαδρομή των 5 χιλιομέτρων από την παραλία της Κάτω Σωτηρίτσας. Ο τερματισμός και των δύο διαδρομών έγινε στην παραλία της Βελίκας, στην οργανωμένη ακτή μπροστά από το «Καφέ Σπιτάκι». Ο αγώνας υποστηρίχθηκε υγειονομικά και την φετινή χρονιά από τους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Λάρισας, από τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από την ναυαγοσωστική σχολή Πιερίας «Lifeguard Patrol» και από ιδιώτες εθελοντές που συνέβαλαν με τα σκάφη τους στην ασφάλεια των αθλητών.
Όλοι οι αθλητές έλαβαν αναμνηστικά t-shirt, μετάλλια και διπλώματα προσφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενώ τους προσφέρθηκαν παραδοσιακές πίτες και τοπικές λιχουδιές προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Βελίκας καθώς και γάλα κακάο ΘΕΣ – CHOKO προσφορά του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα.
ΑΛΗΠΡΑΣΙΤΗΣ ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ 10
Πρωτιές.
Την πρώτη θέση στη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων μοιράστηκαν οι Γιώργος Αληπρασίτης και Ηλίας Παπαναγιώτου με χρόνο 2 ώρες 37 λεπτά. Τρίτος ο Πέτρος Παπαδόπυλος με χρόνο 2.57.
Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων πρώτος ο Γιώργος Τζωρτζής με 1 ώρα και 27 λεπτά, δεύτερη η Μαρίνα Τριανταφυλλίδη με 1.38 και τρίτος ο Γιαννάκος Χαράλαμπος με 1.39.
Απονομές.
Τους αθλητές βράβευσαν με αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια: ο αντί-περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Καλομπάτσιος Χρήστος, ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αγιάς κ. Ριζούλης Στέφανος, η ολυμπιονίκης δισκοβόλος Βόγγολη Κατερίνα, καθώς και εκπρόσωποι των διοργανωτών και των εθελοντικών ομάδων του Αγώνα.
Επιτυχημένος για 4η συνεχή χρονιά και ο άτυπος κολυμβητικός νυχτερινός «αγώνας».
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και ο καθιερωμένος από το 2013 νυχτερινός κολυμβητικός περίπατος απόστασης 1 περίπου χιλιομέτρου που διεξήχθη το βράδυ του Σάββατου με 15 τολμηρούς να κολυμπούν στις 9 το βράδυ γεγονός που δείχνει ότι η «νυχτερινή βουτιά» καθιερώνεται ως αναπόσπαστο στοιχείο του διημέρου και αποτελεί πόλο έλξης του αγώνα. Ο «αγώνας» έγινε χωρίς κατάταξη ενώ αμέσως μετά ακολούθησε το καθιερωμένο πάρτι με άναμμα της φωτιάς και ζεστή σανγκριά για όλους.
Γίγαντες ψυχής.
Δύο κολυμβητές με ειδικές ικανότητες πήραν μέρος στον 11ο Φιλοκτήτη και απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι η δύναμη της ψυχής και η θέληση για ζωή ξεπερνούν κινητικά προβλήματα και διδάσκουν μαθήματα ζωής σε μικρούς και μεγάλους
Ραντεβού του χρόνου στον 12ο Φιλοκτήτη.
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου