Νέοι πεζόδρομοι, λιγότερα ΙΧ στο κέντρο της Λάρισας


Αστικές παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την καθημερινότητα των Λαρισαίων έχουν ήδη σχεδιαστεί και θα αρχίσουν άμεσα να υλοποιούνται από τον Δήμο. Η κατασκευή νέων πεζόδρομων και η δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας που επί της ουσίας ισοδυναμεί με τον περιορισμό της κίνησης αυτοκινήτων στο κέντρο της Λάρισας βρίσκονται πρώτα στα έργα που ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Όπως είπε στο ραδιοφωνικό Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μαβίδης, μέρος των παρεμβάσεων του Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως αποκαλείται ο σχεδιασμός του Δήμου Λαρισαίων, θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Θεσσαλίας (13 εκ. ευρώ) και μέρος από τα χρήματα του ίδιου του Δήμου.
Αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο θα επικυρωθούν οι προτάσεις της δημοτικής αρχής , ώστε στη συνέχεια το Σχέδιο να υποβληθεί στη διαχειριστική επιτροπή και έπειτα να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ και περίπου τον Μάϊο να αρχίσουν τα έργα.


Μία από τις πρώτες παρεμβάσεις που θα γίνουν είναι η ενοποίηση της κοίτης του Πηνειού στο ύψος του Αλκαζάρ με τον πεζόδρομο του Αρχαίου Θεάτρου και από εκεί στην Κεντρική Πλατεία. Επίσης, η πεζοδρόμηση της Μ.Αλέξανδρου η οποία θα «ενώσει» την Κεντρική με την πλατεία Ταχυδρομείου, όπου «χτυπάει» η καρδιά της εμπορικής και κοινωνικής δραστηριότητας της πόλης.  
ert.gr
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου