Νύχτα μαγική με την «Παρέα του Τσιτσάνη» στην Θεσσαλονίκη


Το ραντεβού ήταν κλεισμένο, όπως κάθε χρόνο από το 2000, για το πρώτο Σάββατο του Σεπτέμβρη οπότε και η «Παρέα του Τσιτσάνη» και διάφοροι άλλοι φίλοι, πιάνουν τα όργανα και τραγουδούν για τον μεγάλο λαϊκό μας συνθέτη στην ομώνυμη πλατεία της Άνω Πόλης. Ειδικά φέτος όμως, σύμφωνα με τους διοργανωτές, η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με την πλατεία Τσιτσάνη, στο τέρμα της οδού Δημ. Πολιορκητού, να έχει κατακλυσθεί και δεκάδες να αναγκάζονται να καθίσουν στο πλακόστρωτο, προσπαθώντας να ακούσουν τα ρεμπέτικα, ακόμα και από τα διπλανά στενάκια! Ηχηρή απουσία για φέτος, ενός εκ των ιδρυτών της "παρέας", του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω προβλημάτων υγείας.
"Ο Χριστιανόπουλος μαζί με τον Νίκο Στρουθόπουλο έφτιαξαν την "Παρέα του Τσιτσάνη" το 1998 σε μια προσπάθεια να γίνουν η "κιβωτός" του έργου του και κυρίως, των πρώτων εκτελέσεων μέχρι το 1955 που είναι, θεωρώ και οι καλύτερες" είπε, προλογίζοντας την εκδήλωση ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Άρης Καζάκος, κάτοικος μάλιστα της περιοχής. Διευκρίνισε παράλληλα, ότι η ονοματοδοσία της πλατείας έγινε το 2000 και το 2002 τοποθετήθηκε η προτομή του Τσιτσάνη ενώ στην εκδήλωση, όλοι οι καλλιτέχνες, συμμετείχαν αφιλοκερδώς.
Ωστόσο, έκπληξη της βραδιάς, ήταν η 8χρονη εγγονή του Νίκου Στρουθόπουλου, Αφροδίτη, η οποία ερμήνευσε μοναδικά, τραγούδια του λαϊκού μας συνθέτη. Όσο για τη συναυλία, η Άνω Πόλη αντηχούσε μουσικές του Τσιτσάνη από αυλές και μπαλκόνια, από αυτοσχέδιες ορχήστρες, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, μάλλον για να διώξουν μακριά κάθε "Συννεφιασμένη Κυριακή".... 
www.zougla.gr

Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου