“Το μόνον της ζωής του ταξείδιον” σε σκηνοθεσία Βασίλη Νανάκη


Ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα που γράφτηκαν ποτέ στην παγκόσμια ιστορία της λογοτεχνίας, το αυτοβιογραφικό αριστούργημα του Γεωργίου Βιζυηνού “Το μόνον της ζωής του ταξείδιον”, σε σκηνοθεσία και διασκευή του Τρικαλινού σκηνοθέτη και ηθοποιού Βασίλη Νανάκη, “ανεβαίνει” επί σκηνής για μία και μόνο παράσταση.
Έχοντας αποσπάσει το 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης στο Φεστιβάλ ελληνικού θεάτρου στην Αθήνα και έχοντας παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο του 2011 στο θέατρο Eliart στο Βοτανικό, “Το μόνον της ζωής του ταξείδιον” ξεκινά ένα ταξίδι στη Θεσσαλία και στη Βόρεια Ελλάδα, αρχής γενομένης από τα Τρίκαλα, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στις 9.15 το βράδυ, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο. Πρόκειται για ένα ρεσιτάλ ηθοποιίας από τον Βασίλη Νανάκη και τον Δημήτρη Τσίκο, σε ένα εκφραστικό, χειμαρρώδη και αφηγηματικό κείμενο διάρκειας μιας ώρας και κάτι, που κόβει την ανάσα, από την αρχή μέχρι το τέλος, κατακτώντας το κοινό παρά το δύσκολο του εγχειρήματος, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα κείμενο στην αρχαΐζουσα γλώσσα, που δεν είναι θεατρικό έργο, αλλά ένα διήγημα, γραμμένο πριν από έναν αιώνα.
Η σκηνογραφία της παράστασης είναι του Κωνσταντίνου Καρανίκα, τα κοστούμια της Εβελίνας Δασκαλοπούλου, ενώ ο Βασίλης Νανάκης επιμελείται τον φωτισμό και ο Δημήτρηςς Τσίκος την ζωντανή μουσική και τους ήχους της παράστασης. Η τιμή του γενικού εισιτηρίου είναι 7 ευρώ και το μαθητικό 3 ευρώ.
ert.gr
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου