Στο έλεος άγνωστων «εισβολέων» η νησίδα Γούρα Αλοννήσου


Τη δημόσια περιουσία και το δίκτυο υδρομάστευσης καταστρέφουν άγνωστοι στη νήσο Γούρα και ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης έστειλε επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου ζητώντας βοήθεια.
Στην επιστολή μιλά για καταστροφές δημόσιας περιουσίας και για ζημιές στο δίκτυ υδρομάστευσης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πόσιμο βρόχινο νερό και να κινδυνεύει με εξαφάνιση σπάνια ράτσα αγριοκάτσικου. Επίσης επισημαίνεται ότι μετά τη συνταξιοδότηση των δύο μόνιμων φυλάκων που διέμεναν στο νησί και στη συνέχεια τη συνταξιοδότηση θηροφυλάκων και υπαλλήλων του Δασαρχείου Σκοπέλου, που επόπτευαν και επισκεπτόταν το νησί εκ περιτροπής, σήμερα η κατάσταση είναι τραγική.
«Οι κτιριακές εγκαταστάσεις (σπίτια, καταφύγια, Εκκλησία) έχουν λεηλατηθεί, οι εγκαταστάσεις υδρομάστευσης έχουν υποστεί ζημιές, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη πόσιμου νερού (βρόχινο) για το πότισμα των αγριοκάτσικων, αυξάνοντας τον κίνδυνο αφανισμού μια σπάνιας ράτσας (aegagrus Dorcas)», τονίζει ο κ. Βαφίνης.

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, αναφέρει ο δήμαρχος προς τον υπουργό και αφορά την απαξίωση της δημόσιας περιουσίας και τον αφανισμό μιας σπάνιας ράτσας αγριοκάτσικου, ζητά να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για λύση του προβλήματος.
ert.gr
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου