Στα…θρανία της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής Λάρισας δεκάδες κάτοχοι πανεπιστημιακών τίτλων


Με 97 μαθητές και στα δύο έτη αρχίζει η σχολική χρονιά στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή Λάρισας την ερχόμενη Δευτέρα 24/10. Στα θρανία θα καθήσουν άτομα όλων των ηλικιών από όλη την Ελλάδα, με δεκάδες απο αυτούς να είναι ήδη κάτοιχοι πανεπιστημιακών τίτλων.
Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Λάρισας η δ/ντρια της Σχολής Μαρία Κλεισιάρη: «Είναι πολλοί οι μαθητές μας που ήδη έχουν τελειώσει ΑΕΙ ή ΤΕΙ και οποίοι έχουν επιστρέψει στον τόπο τους για να αναλάβουν πολύ συνειδητά την πατρική/μητρική περιουσία, τα χωράφια ή τις κτηνοτροφικές μονάδες. Λόγω της ανεργίας δεν απορροφήθηκαν επαγγελματικά στον κλάδο τον οποίο σπούδασαν και σήμερα αναλαμβάνουν πλεόν να συνεχίσουν τις αγροτικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες των γονέων. Έχουμε πάρα πολλές περιπτώσεις τέτοιες, κυριώς από τη Θεσσαλία αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα.»
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Οι σπουδές στην Αβερώφειο είναι 2ετούς διάρκειας. Την Α΄ τάξη φέτος θα παρακολούθησουν 47 άτομα, ενώ τη Β΄ 50 μαθητές.
Οι 2 ειδικότητες της Σχολής είναι α) τεχνίτες γεωργικών μηχανημάτων και β) οι τεχνίτες ζωοτεχνίας, οι οποίες δεν διδάσκονται σε κανένα άλλο κρατικό ίδρυμα στην Ελλάδα.
averofeios-xorafi
Η απορρόφηση μετά την αποφοίτηση είναι ιδιαίτερα υψηλή, με τους περισσότερους να απασχολούνται στις οικογενειακές μονάδες και επιχειρήσεις.
Οι τεχνίτες γεωργικών μηχανημάτων, χωρίς να χρειάζεται να δώσουν εξετάσεις για απόκτηση αδείας άσκησης επαγγέλματος, μπορούν να ανοίξουν συνεργείο και οι τεχνίτες ζωοτεχνίας να απασχοληθούν σε κτηνοτροφικές μονάδες.
averofeios-georgiki-sxoli-new
Για να φοιτήσει κανείς στην Αβερώφειο πρέπει να έχει (τουλάχιστον) απολυτήριο της Α’ Λυκείου.

Τα μαθήματα είναι και θεωρητικά και πρακτικά. Στις εγκαταστάσεις υπάρχουν τρακτέρ, χωράφια, αλμεκτήριο, χοιροστάσιο, συνεργείο.
averofeios-synergeio
Οι μαθητές που επιθυμούν διαμένουν δωρεάν στο οικοτροφείο της Σχολής όπου και σιτίζονται. Για φέτος οι οικότροφοι θα είναι 33 άτομα, που είναι όλοι όσοι ζήτησαν στέγαση.

Σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων δρομολογούνται και απογευματινές δράσεις στο χώρο της Σχολής, όπως εικαστικά,καλλιτεχνικά και αθλητισμός, για την δημιουργική απασχόληση των μαθητών κατά τις αππογευματινές ώρες, μετά τη λήξη των μαθημάτων.

Η φοίτηση στη Σχολή είναι δωρεάν, χωρίς δίδακτρα.
ert.gr  
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου