Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Argo Film Festival (Βίντεο)


Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το 7ο Argo Film Festival το βράδυ της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου, σε μια γιορτινή και άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα, με πλήθος επώνυμων καλεσμένων που παρευρέθηκαν για να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα από τη διαδικασία του Online Voting, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας argofilmfestival.com!
Οι πόρτες του ιστορικού Κινηματογράφου «Αχίλλειον» άνοιξαν για ακόμη μια φορά στις 7μμ για να υποδεχτούν όλους τους επίσημους προσκεκλημένους, τους συμμετέχοντες, αλλά και όσους κατέφθασαν για να παρακολουθήσουν τις επτά ταινίες-φιναλίστ του Διαγωνιστικού Τμήματος που προβλήθηκαν στο πλαίσιο της διοργάνωσης.
Μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου βρέθηκαν εκεί όπως οι οικοδεσπότες της βραδιάς, Μάνος Γαβράς και Τόνια Σωτηροπούλου, οι Κώστας Σόμμερ, Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου, Περικλής Κασσανδρινός, ο πρώην νικητής του A.F.F Κώστας Σκύφτας, αλλά και ο κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μαζί με τον κόρη του Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου, οι οποίοι παρέλαβαν το 7ο Lifetime Achievement Award της Διοργάνωσης που ήταν αφιερωμένο στην αείμνηστη Ζωή Λάσκαρη, για την προσφορά της στην 7η τέχνη.
Να υπενθυμίσουμε πως έχουν ήδη βραβευτεί οι: Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Γιάννης Βόγλης, Γιώργος Κωνσταντίνου και  Λάμπρος Κωνσταντάρας.
Φέτος λοιπόν, ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά για τον θεσμό του φεστιβάλ, καθώς όλα τα παραπάνω Μαρμάρινα Αστέρια τοποθετήθηκαν, με την συμβολή του Δήμου Βόλου, επάνω στον τοίχο του Κινηματογράφου “Αχίλλειον”. Το συγκεκριμένο γεγονός αποτέλεσε το επιστέγασμα των κόπων της Οργανωτικής του A.F.F που, από τον πρώτο κιόλας χρόνο της διοργάνωσης, ήθελε η πόλη μας, ο Βόλος, να φιλοξενεί ένα διαχρονικό καλλιτεχνικό αποτύπωμα απόδοσης φόρου τιμής προς όλα αυτά τα αξιομνημόνευτα πρόσωπα.
Από τη διοργάνωση δε θα μπορούσε να λείπει ο εμπνευστής του Argo Film Festival, Tέρι Ντούγκας, ο οποίος ήταν στη πρώτη γραμμή και υποδέχτηκε έναν – έναν όλους τους καλεσμένους.
Από την περσινή χρονιά το Τμήμα του Online Voting σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για το θεσμό του φεστιβάλ, όπου το κοινό έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει τις τρεις καλύτερες ταινίες. Οι φετινοί νικητές ήταν:
“Glabra” των Peter Rundle & Αλέξανδρου Κλιμόπουλου

“Stone fish” του Βασίλη Ματιάκη

“Η Ρουτίνα” του Δημήτρη Άντζους

Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου