Ευοίωνες οι προοπτικές για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου-Σε τέλμα η κρουαζιέρα


Πτήσεις προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αεροπορικών εταιρειών από το τέλος Απριλίου 2018 ενώ δεν λείπουν και οι πτήσεις τσάρτερ. Στον τομέα της κρουαζιέρας η κατάσταση δεν αναμένεται να αλλάξει προς το καλύτερο μέχρι και το 2020, ενώ το 2018 αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Βόλου 24 κρουαζιερόπλοια.
Τα στοιχεία παρέθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η τουριστική πράκτορας και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θέκλα Καμμένου.
Σε ότι αφορά το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου οι προοπτικές για το 2018 είναι ιδιαίτερα ευοίωνες, μετά από χρόνια σιωπηλής δουλειάς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Καμμένου.
Εκτός από τις πτήσεις τσάρτερ προς Λονδίνο, Άμστερνταμ και παρίσι, από τις 28 Απριλίου ξεκινούν οι πτήσεις της εταιρείας Condor για Μόναχο κάθε Σάββατο. Επίσης η εταιρεία Tuifly κάθε Τετάρτη και Σάββατο θα έχει πτήσεις για Βρυξέλλες και η  Austrian προγραμματίζει πτήση για Βιέννη κάθε Σάββατο από τον Ιούνιο του 2018.
Τέλος η Easy Jet από τέλος Ιουνίου 2018 ξεκινά πτήσεις κάθε Τετάρτη και Σάββατο για Λονδίνο για δύο μήνες, και αν υπάρξει ζήτηση ο πτήσεις μπορεί να γίνουν περισσότερες προς άλλες πρωτεύουσες το 2019.
Η κ. Καμμένου παρατήρησε ότι δυστυχώς τη χειμερινή περίοδο δεν υπάρχει ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια, ακόμη και για πολύ συγκεκριμένους προορισμούς όπως η Βιέννη. “Φέτος προγραμματίζαμε δύο πτήσεις για Βιέννη, στις 22 και 23 Δεκεμβρίου. Τελικά πραγματοποιήθηκε μόνο η πτήση της 23ης του μήνα και σε αυτή επέβαιναν 72 άτομα ενώ το αεροσκάφος διέθετε 144 θέσεις. Συνήθως την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων ταξίδευαν δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι, οι οποίοι όμως έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, άρα δεν υπάρχει αγοραστική δύναμη για να στηρίξει πτήσεις το χειμώνα”, επισήμανε η κ. Καμμένου.


Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου