Προσβάσιμες σε ΑμεΑ θα γίνουν τέσσερις παραλίες του δήμου Βόλου


Πρόταση για χρηματοδότηση ύψους 212.188,80 για παρεμβάσεις σε τέσσερις παραλίες του δήμου Βόλου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ΑμεΑ θα υποβάλλει ο δήμος.  Το θέμα έρχεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τις παρακάτω παραλίες:
Παραλία Αλυκών, πεζόδρομος Λεμάν (κοντά στο δημοτικό χώρο στάθμευσης 1) στις Νέες Παγασές.
Παραλία Αναύρου, εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης του Βόλου.
Παραλία Νέας Αγχιάλου (αρχή οδού Διαμαντοπούλου).
Παραλία Κάτω Λεχωνίων στη θέση «Καρνάγιο».
Η επιλογή των παραπάνω θέσεων έγινε με κριτήρια την επισκεψιμότητα και τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής. Επίσης την μορφολογία του εδάφους, η οποία είναι κατάλληλη για να μπορέσουν να γίνουν οι παρεμβάσεις. Και οι τέσσερις προτεινόμενες παραλίες έχουν άμεση προσβασιμότητα και σύνδεση με οδικό δίκτυο.
Σε κάθε μία από τις παραπάνω παραλίες απαιτείται η εγκατάσταση ενός συγκροτήματος μη μονίμου εξοπλισμού που θα εξασφαλίζει την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένης κινητικότητας (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες γυναίκες, άτομα με μειωμένη όραση κλπ), συνεισφέροντας έτσι στην εξυπηρέτηση αλλά και την άρση της περιθωριοποίησης τους από το κοινωνικό σύνολο.
Το συγκρότημα της κάθε παραλίας θα περιλαμβάνει: Χημική τουαλέτα ΑμεΑ, αποδυτήριο ΑμεΑ, διάταξη με ράγες για την κίνηση αμαξιδίου, με ενσωματωμένο ντους, ξύλινος διάδρομος κίνησης (περίπου 40μ. – 45 μ. αναλόγως την παραλία), ομπρέλες σκίασης, σήμανση με κατάλληλες πληροφοριακές πινακίδες Η προμήθεια κρίνεται αναγκαία, τόσο για την βελτίωση της ζωής των δημοτών και των επισκεπτών και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, όσο και για την βελτίωση των εν γένει τουριστικών υποδομών του Δήμου.
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου